Zbog kupovine ispita uhapšeno 10 profesora

1
Ilustracija: Makista

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 11 osoba, koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

Kako je saopštio MUP, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen je V. S. (70), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd, dok su zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni profesori navedene Beogradske akademije N.P. (44), A.Z. (39), R.J. (60), N.D. (62), D. J. (59), I.B. (51), A.S. (63), Z.P. (59), D.Lj. (61) i A.S. (49), a za još jednim policija traga.

Kako se sumnja, a navodi MUP, V.S. je od avgusta 2021. do februara ove godine pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita, na koji način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita.

Osumnjičeni N.P, A.Z, R.J, N.D, D.J, I.B, A.S, Z.P, D.Lj. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako isti nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.

Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja.

Osumnjičenima V.S. i A.S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, zaključeno je u saopštenju MUP.

1 KOMENTAR

  1. Pa to nije nikakva novost ja znam bar 10 ljudi koji nikad nisu otisli na fakutet i kupili su diplomu Niskog fakulteta .bila sam odusevljena da cujem pricu iz prve ruke kako je u stvari fakultetska administracija i profesori organizovani kojom brzinom daju potpise i pecate bez da su ikad videli studente. Tuga je sto ti kvazi studenti ni ne znaju gde se fakultet nalazi kamoli sta znaci izaci na ispit i uciti da bi isti polozili.

Comments are closed.