“Zbog korone sam izgubio majku i ujaka. Ja se i dalje plašim…”: Mirsad Đerlek o posledicama Covid-19

1
Foto: Printscreen Youtube

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek progovorio je o posledicama koronavirusa i tragediji njegove porodice koji je uslovila pandemija COVID-19.

U intervjuu za RTS, Đerlek je rekao da je zbog koronavirusa izgubio majku i ujaka, a i sam je preležao kovid.

Posle svega, rekao je da se i dalje plaši.

“Probudite se, budite odgovorni, moramo učestvovati svi zajedno u ovoj borbi. Daleko smo od nekog trijumfa ili pobede nad koronom, istakao je Đerlek gostujući u Beogradskoj hronici.

“Često u nekim delovima Srbije čujemo da korona ne postoji, da su to izmislili ljudi u Beogradu, međutim svi koji su preležali koronu su svesni toga šta korona znači”, rekao je on i dodao da se i posle dva meseca zamara, da nema najbolju koncentraciju.

“Pratio sam istraživanja svetskih i naših stručnjaka i broj i dužina antitela posle preležane korone je diskutabilan, neki kažu mesec dana, neki tri meseca, neki godinu dana, a već imamo i u Srbiji slučajeve koji su dva puta preležali koronu. U svakom slučaju i oni koji preležali koronu nisu sigurni i moraju se pridržavati mera sve dok ne dobijemo vakcinu”, istakao je Đerlek i apelovao na građane da budu odgovorni i sačuvaju stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji.

1 KOMENTAR

  1. Izgubio majku i ujaka, ali profesionalno napredovao. Poslusnost mu se isplatila. Sve sto kaze, znam i sama, a njemu ne mogu verovati. Covek rezima, a ne lekar. Ende.

Comments are closed.