Zbog Konstrakte i slova “Z” se oglasio RTS: “Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija”

0
Screenshot RTS

Zbog negativnih komentara povodom fotografija Ane Đurić Konstrakte, naše ovogodišnje predstavnice na “Evroviziji” u Torinu, RTS se oglasio saopštenjem. Fotogrsfije su objavljene na zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu RTS-a a neki su kao problem videli stočiće na koje su položena vaskršnja jaja i Konstraktin lavor jer su u “obliku slova Z” kojim su označena ruska vojna vozila u Ukrajini.

U saopštenju se navodi da Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

“Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno”, navodi se.

“Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu”, naveli su u saopštenju RST-a.