Muzej savremene umetnosti biće zatvoren od 16. jula do 21. septembra zbog pripreme postavke retrospektivne izložbe „Čistač“ Marine Abramović.

U saopštenju Muzeja navodi se da se Muzej zatvara zbog zahtevne unutrašnje arhitekture i postavke velike evropske retrospektivne izložbe Marine Abramović.

Navodi se da će blagajna Muzeja raditi celog leta, osim utorkom od 10.00 do 18.00 i da će ulaznice za izložbu „Čistač“ moći da se kupe preko interneta, na prodajnim Tickets mestima, kao i na blagajni Muzeja.

Kako se dodaje, „Čistač“ je prva velika evropska retrospektiva rada Marine Abramovič koja je premijerno prikazana 2017. godine u Švedskoj, a posle toga je obišla Dansku, norvešku, Nemačku, Italiju i Poljsku.

„Izložba u Srbiji predstavlja poslednju stanicu na turneji i nosi poseban značaj jer simboliše povratak umetnice u grad svog rođenja gde je poslednji put samostalno izlagala davne 1975. godine, u Salonu Muzeja savremene umetnosti“, navodi se u saopštenju.

Postavka hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere umetnice od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem do kultnih radova iz samostane karijere Marine Abramović.

U saopštenju se dodaje da će kroz retrospektivu publika će moći i da pogleda više od 12 slika, crteža, fotografija, audio i vizuelnih radova, filmova, scenografija i arhivske građe.

Komentar(1)

  1. Tole
    13. јул 2019. 12:00

    Žena je genijalna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.