Zbog Inckove odluke otkazana sednica Saveta ministara BiH

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Savet ministara BiH danas je na zvaničnoj stranici objavio da je otkazana redovna sednica te državne institucije.

“Po nalogu predsedavajućeg Saveta ministara BiH (Zorana Tegeltije SNSD) odgodjena je za danas zakazana sednica. O novom terminu održavanja sednice pravovremeno ćemo vas informisati”, navedeno je u obaveštenju.

Lideri parlamentarnih stranaka sa sedištem u RS su u ponedeljak odlučili da zbog nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida ne učestvuju u radu državnih institucija – Predsedništva, parlamenta i Saveta ministara BiH, jer, kako su ocenili, ne postoje uslovi za njihov rad.

Zbog ovoga je u utorak otkazana i sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i sednica Doma naroda BiH, koja je trebalo da se održi danas.

Visoki predstavnik Valentin Incko, kome 31. jula prestaje mandat u BiH, doneo je 17. jula odluku o izmenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, prema kojima je kažnjivo negoranje genocida, ratnih zločina protiv čovećnosti i veličanje ratnih zločinaca.

Zakon je stupio na snagu juče.