Kada je zvezda serije Beverli Hils Luk Peri sahranjen prošlog meseca, po sopstvenoj želji pokopan u odelu od pečuraka, prenosi CNN.

Njegova kćerka Sofi Peri otkrila je detalje na svom Instagramu zbog čega su pečurke bile toliko važne.

„U decembru sam išla u San Francisko sa svoja dva najbolja prijatelja. Jedan od njih, baš nikada nije bio u Kaliforniji, pa smo išli u obilazak džinovskih sekvoja. Fotografisala sam okolinu jer sam mislila ‘dovraga, ove pečurke su prelepe“, napisala je Peri, uz fotografiju pečuraka u senci ogromnih stabala.

Bio je to prirodni rezervat sekvoja u Kaliforniji.

„Sada, pečurke imaju potpuno novo značenje za mene. Svako objašnjenje neće biti dovoljno da dolara genijalnosti odela od pečuraka za sahranu, ali u suštini to ekološki prihvatljiva opcija sahranjivanja zahvaljujući pečurkama. Sve što mogu da kaže je da treba da ih pogledate na coei.com ili da samo uguglate ‘odelo od pečuraka za sahranu'“, dodaja je.

Ispostavilo se da je Luk Peri i te kako neko ko je brinuo o ekologiji.

„Moj tata ga je otkrio i bio je još uzbunjeniji zbog toga nego što sam ga ikada videla. Sahranjen je u ovom odelu, bila je to jedna od njegovih poslednjih želja. Oni su zaista prelepa stvar za ovu predivnu planetu, i ja želim da to podelim sa svima vama“, dodala je u postu.

Kompanija „Coeio“ objašnjava da je u pitanju potpuno razgradiv materijal. Sačinjen je od kombinacije gljiva i drugih mikroorganizama koji pomažu razgradnji tela, „neutrališu toksine“ i prenose hranljive tvari u biljni svet. Odelo, inače, košta 1.500 dolara.

https://www.instagram.com/p/Bw_9mDLlJqr/

Luk Peri je preminuo u Kaliforniji 4. marta, nekoliko dana posle teškog moždanog udara u 52. godini.

Komentar(1)

  1. Golja
    6. maja 2019. 15:58

    Steta sto je umro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.