Srbija u polufinalu

Finalna utakmica Svetskog prvenstva “Fudbla za prijateljstvo” je odigrana na UEFA Pitchu koji se nalazi na trgu Plaza Maior.  Redovno vreme je završeno nerešeno, 1: 1 i ekipa Antiguan Racer je pobedila na turniru osvajanjem penala. Pobednički tim su činila deca iz : Bosne, Azerbejdžana, Italije, Irana, Turkemeinstana, Kipra.

Finalu su prisustvovali predsednik Upravnog odbora Gazproma Viktor Zubkov, zvezde fudbala  Roberto Carlos i Marco Materazzi, izvršni direktor Omladinske akademije FK Barcelona Mikuel Puig, zatim fudbaleri Andrei Arshavin, Alexey Smertin ,Dmitrii Sychev,  kao I UEFA ambasadori Selia Sasic and Ricardo Carvalho.

Program Fudbal za prijateljstvo ima važnu misiju promovisanja koncepta jednakosti svih kultura sveta među decom. Ako će naša deca naučiti kako da budu prijatelji, poštuju svakoga i zaboravljaju na razlike,moći će da izgrade bolju budućnost “, kaže legenda Roberto Carlos.

Ove godine  na Svetskom prvenstvu u “Fudbalu za prijateljstvo” učestvovalo je 32 međunarodna tima prijateljstva. Ujedinili su se dečaci i devojčice različitih nacionalnosti i fizičkih sposobnosti. Srbiju su predstavljali fudbaleri Omladisnke škole FK Crvena zvezda: Andrej Mladenović, Stefan Pjanović, Miloš Ostojić i po prvi put devojčica, Anđela Milovanović, koja je sa svojim timom došla do polufinala.

Presrećna sam, za mene je ovo ostvarenje sna. Naravno žao mi je što nismo ušli  u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Predivan je osećaj pogotovo što sam ja prva devojčica koja je izabrana da predstvalja zemlju I klub. U Madridu sam upoznala mnogo drugara iz celog sveta, svi se divno družimo, razmenjujemo iskustva, za sve nas je ovo nezaboravan događaj. Sutra ću uživati i na finalnoj utakmici Lige šampiona”  izjavila je vidno uzbuđena Anđela Milovanović

Mladi učesnici programa glasali su i odlučili da dodele nagradu  “Kup devet vrednosti” FK Liverpul. To je nagrada koja se dodeljuje svake godine društveno odgovornom fudbalskom klubu. U 2015. godini prvi put je napravljen Kup devet vrednosti od strane čuvenog nemačkog vajara Achim Rippergera. Kup prikazuje mladog igrača koji drži našu planetu u obliku lopte u rukama.

Održana je i fudbalska obuka sa najviše različitih nacionalnosti na svetu koju je vodio Miguel Puig, izvršni direktor Fudbalske akademije FK Barelona. Na kraju treninga, projekat je  dobio je zvanični GUINNESS WORLD RECORDS® sertifikat.

Na kraju ceremonije dodele nagrada pobednicima, svi učesnici su otišli na stadion Metropolitano da gledaju finale UEFA Lige šampiona 2019. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.