Završen skup protiv migranata u Beogradu i kontraskup “čaj solidarnosti”: Učesnici se razilaze, policija napustila mesto događaja

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Pristalice organizacije “Narodnih patrola” razilaze se iz parka kod Ekonomskog fakulteta, koji su nešto ranije napustile i pristalice levičarkih organizacija, a povukao se i kordon policije koji je u opremi za razbijanje demonstracije stajao izmedju dve grupe.

Predstavnici “Narodnih patrola” su uz pomoć ozvučenja zapretile da će od danas “hiljade gradjana biti u njihovim redovima” i da “imaju pravo na gradjansko hapšenje”.

Oni su najavili da će ubuduće imati način da obaveste gradjane “ako se i gde se desi napad migranata”, a ocenili su i da “ova izdajnička vlast želi da naseli 700.000 migranata u Srbiji”.

Skup i kontraskup protekao je u skandiranju poruka, razmeni uvreda, ali su “Narodne patrole” potpuno nadglasale levičare, jer su doneli ozvučenje, javlja reporter agencije Beta.

Na razglasu su puštane uglavnom pesme o Kosovu i držali govori.

U parku pored Ekonomskog fakulteta u Beogradu ranije su se okupile pristalice organizacije “Narodne patrole” i levičarskih organizacija, koje su u jednom trenutku razdvojila policija u opremi za razbijanje demonstracija.

Organizacija “Narodne patrole” prethodno je najavila akciju “Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta” na društvenim mrežama, uz sliku tog mesta u kojem se obično mogu videti migranti i tražioci azila, pozivajući na njihovo proterivanje iz parka.

Kao protivskup, dolazak su najavili i pristalice više levičarskih organizacija, uz poruku “Čaj solidarnosti”.