(FOTO) Zavirite u luksuzni bolnički apartman u kom je smešten Donald Tramp

0
Foto: Profimedia

Kada su pitali lekara predsednika SAD zašto se Tramp nalazi u bolnici, ako nije teško oboleo usled zaraze koronavirusom, Šon Konli je odgovorio: “Zato što je on predsednik”.

U Vojnoj bolnici Volter Rid, u kojoj je hospitalizovan, Tramp je smešten u predsedničkom apartmanu. Prema pisanju Dejli mejla, o njemu će brinuti oko 7.000 medicinskih radnika, među kojima su i najveći američki zdravstveni stručnjaci.

Reč je o luksuzno opremljenom delu bolnice, u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Predsednički apartman je u tom delu bolnice jedna od šest soba rezervisanih za visoke zvaničnike američke vojske i Bele kuće.

Foto: Profimedia

Predsednički apartman u Volter Ridu je specijalno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom.

U sklopu medicinskog centra Volted Rid takođe se nalazi i Institut za istraživanje “Silver Spring”, gde naučnici rade na razvoju vakcine i lečenju infektivnih bolesti poput COVID-19.

Foto: Profimedia

Predsedničko krilo sadrži trpezariju sa kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta, kao i sobe opremljene sofama predviđene za prijem posete. Predsedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to, apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsednik mogao nesmetano da obavlja predsedničke dužnosti, preneo je Jutarnji list.

Foto: Profimedia

Na fotografijama iz 2007. godine prikazana je unutrašnjost predsedničkog apartmana, ali nije poznato da li je u međuvremenu prostor preuređen.

Foto: Profimedia

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktualni predsednik SAD-a hospitalizovan u medicinskom centru u Volter Rid, nadomak Vašingtona.

U Volter Ridu se poslednji lečio Ronald Regan nakon što je teško ranjem prilikom atentata 30. marta 1981. godine.