“Zaustavite brojanje!”: Tramp je zagrmeo preko Tvitera, a njegov advokatski tim je krenuo u akciju

3
Profimedia

Advokatski tim Donalda Trampa – dok se brojanje glasova u prelomnim državama privodi kraju – krenuo je u akciju.

Pred sudom u Čatamu u Džordžiji podnet je zahtev da se proveri pravilnost prebrojavanja glasova jer su navodno nevažeći glasovi pomešani sa važećim.

U Pensilvaniji su predstavnici Trampove kampanje podneli više različitih tužbi. Jedna se odnosi na zvaničnike okruga Montgomeri koji su navodno prebrojali glasove ranije od dozvoljenog vremena, a zatim pružili priliku biračima sa neispravnim listića da ponovo glasaju. Druga tužba odnosi se na neispravnost postupka – republikanskim predstavnicima nije pružena prilika da posmatraju proces prebrojavanja glasova, pa Trampov tim traži da se u Pensilvaniji zaustavi brojanje glasova.

Pored toga, Vrhovnom sudu je podnet zahtev da se poništi odluka suda u Pensilvaniji da se brojanjem obuhvate i glasovi koji su poštom stigli do petka 6. novembra.

Trampov tim tražio je da se zaustavi i prebrojavanje u Mičigenu, kako bi svaki birački odbor dobio kontrolora koji bi vodio računa o postupku brojanja glasova pristiglih poštom.

A na Tviteru je akutelni predsednik SAD nedvosmisleno poručio: “Zaustavite brojanje!”.

A potom izneo lažnu tvrdnju na šta je i Tviter upozorio da “bilo koji glas koji stigne nakon izbora neće biti prebrojan.”

3 KOMENTARA

  1. Tramp je pobednik, i savesno i realno, Bajden je pokrao mali milon i vise glasova, niko nebi glasao za njega, pa on na tribine nije imao 100 ljudi u krugu od 2m zbog virusa.. Tramp ne samo da ima pristalice kod Amerikanaca vec iz celog sveta, deluje prirodno, ljudski, poštuje različosti vere, nacije i za sve njih se bori..očigledno da je pokraden i to ce se videti.. Svi americki skoro svi su imali po dva mandata, ali ako se utvrde a hoce nepravilnosti Tramp ga je presisao..pa pogledajte reakciju naroda, ne znam mali broj je za Bajdena a on u cugu od 200 hilj glasova pristiglih prisvojio hahaha.. nece proci, postace Amerika otvoreno drustvo, jaka, stabilna, demokratski orijentisana, postovanje razlicitosti, Tramp do pobede.. a Bajden je imao sina predoziranog i dozvoljeno mu na izbore a Tramp intelektualca a o zenama no comment Malanija is the best the first lady in the world

Comments are closed.