“Zatvorićemo škole, fakultete, a možda i delove grada ako dnevno bude više od 500 novozaraženih…”

2
YouTube screenshot/n1

(Beta) –  Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500. 

On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje “ako se narod ne uozbilji”. 

“Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha ili smo osuđeni na potpuni neuspeh”, naveo je epidemiolog za današnji Kurir.

Dodao je da je “prijatno” iznenađen što se u prethodna dva-tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa. 

“Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je sitaucija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300-400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo”, ocenio je Tiodorović. 

Dodao je da ni u tom slučaju ne treba uvoditi policijski čas već zatvoriti kafiće i restorane i to u gradovima koji su žarišta epidemije. 

“Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih”, naveo je epidemiolog.

2 KOMENTARA

  1. Tiodorovic i muprs se ponasaju kao tirani prema gradjanima ove metropole zvana beograd.ako zabrane i slobodu kretanja onda su oni majmuni i kreteni.

  2. Svi da se zatvorite, i oni koji žele nek ne izlaze, a mi koji želimo izađemo na svoju odgovornost i dza ili bu.. za 7 do 14 dana rešeno, u cemu problem?

Comments are closed.