Zatvoren hotelu u Budvi u kom se otrovalo 100 turista

0
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

(Beta) – Strani državljani koji su imali simptome trovanja dobrog su zdravstvenog stanja a iz Opšte bolnice Cetinje 12 pacijenata koji su bili zadržani pušteno danas kući.

“Bilo je potrebno obezbediti tu adekvatnu dehidrataciju, bilo je tegoba poput mučnine, povraćanja, tečnih stolica, bolova u trbuhu, temperature, gavobolje, lošeg opšeg stanja. Uglavnom neke blaže do umerene kliničke slike”, kazao je doktor Zoran Vujačić. 

Ostali koji su imali simptome trovanja su juče zbrinuti i pušteni kućama.

U medjuvrmenu je Turistička inspekcija zatvorila je Hotel “Loza” u Budvi, u kome je bilo smešteno oko 100 turista koji su juče zatražili pomoć lekara zbog simptoma trovanja hranom. Turisti su uglavnom iz Poljske, Slovačke i Slovenije.

Vršiteljka dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko meseci da pečati budvanski Hotel “Loza”, a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužilaštvu.

Turisti koji su boravili u ovom hotelu sada su većinom smještni u hotelima u Slovenskoj plaži, a tu je obavezu preuzelo ministarstvo ekonomskog razvoja.