(Beta) – Strani državljani koji su imali simptome trovanja dobrog su zdravstvenog stanja a iz Opšte bolnice Cetinje 12 pacijenata koji su bili zadržani pušteno danas kući.

„Bilo je potrebno obezbediti tu adekvatnu dehidrataciju, bilo je tegoba poput mučnine, povraćanja, tečnih stolica, bolova u trbuhu, temperature, gavobolje, lošeg opšeg stanja. Uglavnom neke blaže do umerene kliničke slike“, kazao je doktor Zoran Vujačić. 

Ostali koji su imali simptome trovanja su juče zbrinuti i pušteni kućama.

U medjuvrmenu je Turistička inspekcija zatvorila je Hotel „Loza“ u Budvi, u kome je bilo smešteno oko 100 turista koji su juče zatražili pomoć lekara zbog simptoma trovanja hranom. Turisti su uglavnom iz Poljske, Slovačke i Slovenije.

Vršiteljka dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko meseci da pečati budvanski Hotel „Loza“, a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužilaštvu.

Turisti koji su boravili u ovom hotelu sada su većinom smještni u hotelima u Slovenskoj plaži, a tu je obavezu preuzelo ministarstvo ekonomskog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.