Zatvaraju se noćni klubovi i diskoteke u Italiji zbog rasta broja novozaraženih: “Svesni smo finansijske štete, ali nemamo alternativu”

0
Ilustracija: Profimedia

Italijanska vlada odlučila je da zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom od sutra zatvori sve noćne klubove i diskoteke i da uvede obavezno nošenje maski na svim javnim mestima od 18 sati do šest sati ujutro, piše Ansa, a prenosi N1.

Ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio je na konferenciji za medije da će odluka biti na snazi do 7. septembra, kada će se, u zavisnosti od situacije sa kovidom-19, ukinuti ili produžiti.

“Svesni smo da će šteta koja se očekuje od zatvaranja diskoteka i noćnih klubova biti velika, ali ne vidim alternativu, potrebno je mnogo više pažnje da nam se ne bi vratili brojevi iz marta”, rekao je Speranca.

Zatvaranju klubova i diskoteka protivili su se regionalni guverneri, ali je Speranca poručio da je to u ovom trenutku nemoguće izbeći.

“Ne smemo sada dozvoliti da sve žrtve iz proteklih meseci budu uzalud i da nam se sve ponovi. Osim toga, moramo obezbediti uslove za povratak učenika i studenata, jer priorotet mora da nam bude otvaranje škola koje će biti potpuno bezbedne”, kazao je Speranca.