Mislim da je tužilaštvo trebalo da traži veću kaznu – ovim rečima je Velimir Gligorijević, suprug nastradale Stanike Gligorijević, prokomentarisao optužni predlog kojim je tužilaštvo za Dejana S. (35), vozača Zorana Babića koji je izazvao sudar vozeći 93 kilometara na čas i usmrtio Staniku, tražilo najmanje pet godina zatvora.

Dejan S. je 31. januara ove godine na naplatnoj rampi u Doljevcu, upravljajući vozilom koje je koristio v.d. direktora „Koridora Srbije“ i funkcioner SNS Zoran Babić, izazvao tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), iz okoline Knjaževca, a pet osoba teže i lakše povređeno.

Velimir Gligorijević kaže za Danas da jedino što želi je da vidi snimak sa naplatne rampe „ma koliko on strašan bio“.

„Ne znam zašto Vučić ne pušta taj snimak u javnost, kada je obećao. Bar toliko može da učini, ne vidim šta ga sprečava“, ističe Gligorijević. Stanika je iza sebe ostavila dva sina, Milutina (20) i Aleksandra (18). Porodica živi u teškim materijalnim uslovima, bave se poljoprivredom a deca rade i za nadnicu. Velimir dodaje da od države ništa nisu dobili niti ih je ko od funkcionera posetio, uprkos obećanjima.

Zoran Babić je javno obećao da će posetiti porodicu tokom leta, nakon oporavka jer je i sam bio povređen u nesreći, te da će pomoći i finansijski, ali se to nije dogodilo.

„Nije se ni javio a kamoli došao“, kaže Velimir Gligorijević, dodajući da je i predsednik Vučić mogao da svrati, ali je to izbegao.

„Prošao je na pedeset metara od naše kuće kada je pre mesec dana bio u Knjaževcu. Mogao je bar deci da pomogne, za mene više nije ni bitno. Oni su celo leto išli u nadnicu da bi sakupili novac da majci podignu spomenik“, priča Gligorijević. Jedini koji su im pomogli su članovi Pokreta slobodnih građana koji su obišli porodicu nakon nesreće. Sergej Trifunović je deci dao novac, a otvoren je i žiro račun na koji su građani uplaćivali sredstva.

Trifunović je javno i preko društvenih mreža postavio brojna pitanja u vezi nesreće izrazivši i sumnju da je vozilom Koridora Srbije upravljao lično Zoran Babić. Lider PSG-a takođe je tražio da se objave snimci nesreće, a predsednik Aleksandar Vučić je pre dvadesetak dana rekao da je video snimak, ocenivši da je on „užasan“ i obećavši da će „učiniti sve što je u njegovoj moći“ da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac u vreme kada se dogodila nesreća.

Osnovno javno tužilaštvo je zatražio da se vozač proglasi krivim za „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i osudi na zatvorsku kaznu od najmanje pet godina, kao i da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom od pet godina. Tužilaštvo je naložilo održavanje glavnog pretresa pred Osnovnim sudom u Nišu na kojem bi, između ostalog, bili pregledani i snimci bezbednosnih kamera sa naplatne rampe u Doljevcu.

U optužnom predlogu je navedeno da je vozilo kojim je upravljao Dejan S. „ušlo u kanal za naplatu putarine broj 3“ nedozvoljenom brzinom od 93 kilometra na sat, pošto je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, o čemu na tom mestu postoji saobraćajni znak.

Komentara

 1. petar
  13. септембар 2019. 13:48

  “Zašto Vučić ne pušta taj snimak u javnost, kada je obećao”. A zasto verujete njegovim obecanjima? Shvatite da nemate posla sa normalnim covekom

 2. Djura Tzar
  13. септембар 2019. 17:03

  Dajte ljudi pustice ga nikad...mi smo banana drzava sve se moze.

 3. Milan NS
  16. септембар 2019. 11:55

  Kada pogledate snimak s pumpe gde Zoran Babić izlazi da kupi nešto na pultu, jasno se vidi njegov ulazak u automobil na mesto VOZAČA. Dajte još snimaka s te pumpe da svi vidimo ko je zapravo vozio i usmrtio siroticu. Dajte lekarski izveštaj o povredama navodnog "vozača" i Zorana Babića da vidimo kako to da je Zoran teže povređen, ako je navodni "vozač" uopšte imao ikakve povrede. A posle nije imao vremena da obiđe porodicu nastradale jer je "bio kod prijatelja na Brionima". Sirot zauzet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.