Jedna od tema na Saboru SPC, koji je bio jedan od najburnijih u poslednjih godina, zbog prisustva smenjenih vladika, razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pitanju oko KiM, bila je i vakcinacija.

Gotovo svim eparhijamau poslednje vreme antivakcinaši su slali pisma da se Crkva opredeli oko vakcinacije i da ih podrži, piše Blic. Kako je i u Sinod stigla peticija sa mnoštvom potpisa, Sinod je razmatranje ovog pitanja dodelio mitropolitu Amfilohiju.

„Mlađe vladike pojasnile su Saboru neophodnost vakcinacije ali i naglasili da ljude treba edukovati“, navodi Blic.

Nije isključeno da SPC u svom saopštenju na kraju Sabora iznese stav i ovoj temi.

Deo antivakcinaša se poziva i na SPC dok propagira stavove protiv obavezne vakcinacije dece, podseća list.

Komentar(1)

  1. Pera
    17. maja 2019. 17:31

    Nazovi ,,nase,, vladike su dobile od Rusa da je Ruska crkva podrzala narod i zabranila da se vakcinisu vernici. Obzirom da ,,nase,, vladike, stare i mlade podrzavaju samo svoj novcanik, a ne narod, verovatno ce podrzati novog vladicu kurjacica da se i dalje nasa deca unistavaju ! Da ih boli briga za narod to odavno znamo, pogotovu od kad 2 a i jedno i, preuzeli spc i unistili je. Pre 2 s.r. cesto su bili organizovani svenarodni sabori, svih vladika sa narodom. Od kad su 1945 godine spc preuzeli komunisti, do danasnjih dana, spc i oni bezboznici koji se kriju u njoj, ne smeju da se sastane i suoce sa narodom, zbog njihove izdaje Boga i roda !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.