Zašto su kreditne kartice pametan izbor

  1

  O svim prednostima kreditnih kartica u odnosu na druge oblike plaćanja, odgovore daje direktor filijale AIK Banke u Kralja Milana, Miloš Rakonjac.

  1.Zašto kreditne kartice smatrate dobrim izborom za vaše klijente?

  Smatramo da su kreditne kartice dobar izbor plaćanja zbog svoje raspoloživosti i unapred određenog kreditnog limita. Pored toga, glavna prednost kreditnih kartica u odnosu na druge bankarske proizvode jeste mogućnost više opcija servisiranja duga, redovnom otplatom rata bez kamate ili revolvingom.
  Bitno je da korisnici znaju da je uvek potrebno imati dovoljno sredstava u rezervi kako bi pokrili neočekivane troškove.

  Na ovaj način povećavate potrošačku moć, obezbeđen vam je pristup novcu 24 sata bilo gde u svetu kao i fleksibilnost pri plaćanju ili podizanju gotovine. Takođe, omogućeno vam je lakše upravljanje troškovima budući da se svaki trošak registruje na stanju računa kreditne kartice, odnosno nema naknade za prevremenu otplatu kao kod kredita.

  Kreditne kartice su bolja opcija za plaćanja na POS terminalima, a manje za podizanje gotovine, obzirom na to da se pri podizanju gotovine sa ovom karticom primenjuju određene tarife.


  2. Koja je prednost kreditne kartice u odnosu na čekove?

  Ono što kreditne kartice čini pametnijim izborom od čekova jeste to što je iznos na čeku, kao i broj izdatih čekova, limitiran. Broj čekova zavisi od visine primanja vlasnika računa,urednosti primanja kao i broja nerealizovanih čekova koje korisnik već ima u posedu.

  3.Koji su benefiti korišćenja kreditne kartice?

  Kreditnu karticu kao savremeno sredstvo plaćanja možete koristiti za plaćanje na internetu, prilikom iznajmljivanja vozila, rezervisanja hotela i slične aktivnosti. Kreditne kartice omogućavaju i fleksibilnost u otplati nastale potrošnje, obzirom da je minimalna mesečna obaveza korisnika svega 5% od ukupne potrošnje iz prethodnog perioda (Revolving plaćanje), a dinamiku otplate ostatka (5%-100%) korisnik sam određuje.

  4. Koje mogućnosti pruža AIK banka korisnicima kreditnih kartica?

  Bez obzira na to da li se radi o plaćanju u zemlji, inostranstvu, putem interneta ili podizanju novca na bankomatu, korisnici kreditnih kartica AIK Banke na raspolaganju imaju mogućnost da svoju potrošnju podele na rate i to uz samo jednu SMS poruku čime se iznos transakcije deli na 3, 6, 9 ili 12 mesečnih rata.

  Korisnici sami biraju broj rata, kao i transakciju koju žele da otplate u jednakim mesečnim ratama. Prednosti korišćenja ovih kartica su brojne, jer su bez obračuna kamate ako se rate otplaćuju na vreme i koriste se brže i lakše od čekova. Jedino ograničenje je raspoloživi iznos na kreditnoj kartici a kupovina i podizanje gotovine sa otplatom na rate je dostupna za sve transakcije u Srbiji i u inostranstvu, dok se naknada plaća uz prvu dospelu ratu.

  1 KOMENTAR

  1. Kreditna kartica je zamka za mnoge ljude, sve one koji imaju slabu orjentaciju sa brojkama, ili imaju nedovoljna primanja, pa se tu ‘dopune’ (kratkoročno, naravno). Svi oni su zlatne koke, gde je idealna situacija kad klijent plaća samo kamatu – čista dobit za bankare.

  Comments are closed.