Još jedna protestna šetnja održana je sinoć u Beogradu, ali za razliku od prethodnih mitinga „1 od 5 miliona“, ova nije počela na Studentskom trgu, već ispred zgrade Vlade.

Organizatori protesta najavljivali su prethodnih dana da će sinoćna šetnja završiti ispred zgrade RTV Pink, koju demonstranti nazivaju propagandnom mašinom vlasti.

Ali, to se nije desilo. 

Ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, u nebo su pušteni ružičasti baloni kao, kako je rečeno, „simboli lustracije“.

Lideri opozicije i predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju položili su venac ispred TV Pink u sećanje na Olivera Ivanovića, a Lečić je ispred Vlade rekao da zahtevaju da se sazna ko je naručio i platio spot protiv Ivanovića na toj televiziji.

Iz vlasti su najavljivali da će policija morati da reaguje ukoliko dođe do nasilja, a vlasnik TV Pinka Željko Mitrović pripremio se za doček demonstranata. Ispred ulaza u zgradu Pinka bili su postavljeni zvučnici i transparenti: „Stop nasilju, samo ljubav“, „Nikad više Goca Uzelac“, „Boško, Gocu ti nećemo oprostiti“ i „Điki, vrati pare“.

Kolona ispred Vlade Srbije se uputila ka centru grada, a neki od predstavnika opozicije, poput Marka Bastaća, uklanjali su ograde koje su postavljene zbog radova na Terazijama i odneli ih do Starog dvora kako bi, kako su rekli, ogradili “Vesićevu skupštinu”, gde je sinoćni protest i završen.

Đilas: Zašto nismo išli do Pinka

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu nisu otišli do zgrade televizije Pink kao što je bilo planirano, jer kako je rekao ne žele da daju priliku vlasti da „ubaci svoje ljude“ među demonstrante i tako izazove incidente.

„Otići ćemo pred televiziju Pink kada stigne sloboda i kada izgubi nacionalnu frekvenciju. Tada ćemo napraviti veliku proslavu“, kazao je Đilas.

Vučić: Nikad nisam video da neko otima znak i nosi ga po gradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada nije video da neko otima saobraćajne znake i nosi ih po gradu, ali da se svi plaše da opoziciji to kažu u lice, ali da se on, kako je rekao, ne plaši.

„Dođu uzmu znak i nose negde po gradu. E jesi video što smo pametni, oteli smo znak? E svaka ti čast genije, ja sam svašta u životu video al’ to nisam video. Ja ne znam ko su im mentori, ali mislim da treba jedna druga struka da kaže svoj stav i mišljenje, ali ja nisam iz te struke i ne mogu da pomognem po tom pitanju“, rekao je Vučić.

On je ponovio da sa građanima želi da razgovara, ali sa liderima opozicije koje je nazvao „lopovima“ i „fašistima“ neće nikada.

Vesić: Biće podnete prijave zbog „uništavanja“ gradske imovine

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će biti podnete prijave protiv onih koji su sinoć na protestu u centru Beograda, kako je rekao, uništavali gradsku imovinu.

„Sprečavaju razvoj Beograda, uništavaju imovinu“, nabrajao je Vesić i ukazao da je protest opozicije počeo „nasiljem nad ženama“, a da se završava uništavanjem gradske imovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.