Zašto se LG prečišćivač vazduha mora naći na vašoj wish listi za Novu godinu

  0

  Pored praznične atmosfere, okićenih ulica i svih onih novogodišnjih filmova koji bude radost u nama, u ovom periodu godine slede velika sniženja! Idealna prilika za kupovinu novog uređaja koji će u pravom smislu te reči osvežiti vaš dom!

  Ukoliko ste od onih koji se o zagađenosti vazduha informišu preko mobilnih aplikacija imali ste priliku da vidite da je crveni alarm gotovo stalno na snazi. Zagađen vazduh je skoro pa neizbežan problem svih većih gradova, a naš glavni grad je poslednjih nedelja proglašen najzagađenijim gradom sveta. Pored toga što kreće grejna sezona, vazduh skoro da je izgubio svoju prozračnost, a čestice smoga postaju vidljive golim okom.

  Ni u zatvorenim prostorima nismo u potpunosti zaštićeni od zagađenja usled bakterija koje pri udisanju slabe naš imuni sistem. Ne postoji način da se u potpunosti spreči zagađenost vazduha, ali se udisanje štetnih čestica barem u zatvorenom prostoru može umanjiti prečišćivačima vazduha. Ovi uređaji iz prostora u kome boravimo uklanjaju čestice koje nisu vidljive golim okom, a koje mogu biti veoma štetne za udisanje.

  Prečišćivači Kompanije LG efikasno uklanjaju mikročestice, gasove i neprijatne mirise zahvaljujući specijalno dizajniranom dvostrukom filteru koji u kratkom roku obezbeđuje pročišćen vazduh.   Pored toga što su ovi uređaji modernog dizajna prilagođeni i za veće i za manje prostore pa se mogu naći kako u kancelarijama, tako i u dnevnom boravku i spavaćoj sobi, veoma su jednostavni za korišćenje, a zasnovani su na moćnoj filtraciji kojoj ne mogu da promaknu ni najmanji molekuli zagađenja, pa tako uklanjaju i najsitnije čestice sa oznakom PM 1.0, kao i one sa oznakom PM2.5 i PM10.

  Danas je na tržištu veliki broj prećišćivača, a ukoliko vam je potrebno da saznate više kako biste bili sigurni za koji model  da se odlučite nastavite da čitate…

  LG PuriCare AS60GDWV0, visine 60 cm (83 sa podignutim pojačivačem) namenjen je za prostorije površine do 58  kvadratnih metara, dok nešto veći model LG PuriCare AS95GDWV0  visine jedan metar (1,3 sa podignutim pojačivačem) ima kapacitet za malo veće prostore  – do 91 kvadratni metar. Ukoliko se brinete da li će se ovi modeli uklopiti u vaš dnevni boravak, estetska forma je prilagođena svakoj vrsti prostorije od spavaće sobe do sale za sastanke! Važno je da prečišćivač ne bude prekriven kako bi postigao maksimalni efekat, a bilo bi idealno da vrata prostorije u kojoj radi ostanu zatvorena.

  Funkcija prečišćavanja od 360 stepeni doprema čist vazduh u sve delove prostora na udaljenosti do 7,5 metara. Pojačivač čišćenja se podiže i rotira da obezbedi efikasan rad u svim uglovima kako bi se čist vazduh širio u svim pravcima, a oba uređaja imaju i funkciju jonizatora vazduha.

  Prečišćivač sadrži i sveteći panel koji nam u četiri boje prikazuje stepen zagađenosti.

  O složenosti i funkcionalnosti ovih uređaja ali i jednostavnosti za upravljenje govori i činjenica da se samo jednim klikom putem aplikcije na pametnom telefonu mogu uključivati i isključivati funkcije, podešavati intenzintet čišćenja, proveravati kvalitet vazduha  i kada treba zameniti filter.

  Ukoliko razmišljate da pred praznike osvežite vaš dom, ali u pravom smislu te reči uputite se na www.lg.rs već sada i obezbedite sebi ili svojim najmilijima koristan i svakako neophodan poklon za Novu godinu!