Grupa opozicionih stranaka: “Zašto nisu uhapšeni oni koji su krenuli na okupljene bagerom”

0
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS

 (Beta) – Grupa opozicionih stranaka saopštile su danas da neće dozvoliti da ostane u senci drugih tema incident u Šapcu tokom kojeg su se sukobile dve grupe gradjane.

U saopštenju koje su potpisali Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Stranka slobode i pravde (SNS), Narodna stranka i Demokratska stranke (DS) navodi se da je policija dobila naredbu da se povuče kako bi “lokalni kriminalci” sa članovima Srpske napredne stranke (SNS), koji su krenuli na proslavu rodjendana te stranke, okupljene gradjane “napali bagerom, motkama i čekićima”.

“Tog dana je dokazano da je država Srbija okupirana od mafije, da su stranački organizovani kriminalci preuzeli zakon u svoje ruke, a policija prestala da postoji i služi narodu”, dodaje se u saopštenju.

Te stranke su upitale ko je naredio policiji da se povuče i na taj način omogućio “kriminalcima da gaze i tuku gradjane”, zašto još uvek niko nije odgovarao povodom tog slučaja i zašto nisu uhapšeni oni koji su krenuli na okupljene bagerom, a potom i motkama i čekićima.

Pitali su i kako je moguće da se ti isti ljudi, koji su od ranije poznati policiji, i dalje, svakodnevno “bahate u Šapcu šaljući poruku da su nedodirljivi”.

“Zločin prema gradjanima koji se desio u Šapcu uzrokovao je solidarnu reakciju Šapčana koji su se na narednom protestu okupili u rekordnom broju. Sigurni smo da će ih na svakom narednom protestu biti sve više, zato što se Šapčani ne mire sa bezakonjem, nepravdom i nepočinstvom”, naglešeno je u saopštenju.