“Zašto nije zaštitio predsednika” i šta je bilo sa “Krušikom”: I naprednjaci iz Vranja i Valjeva traže smenu Stefanovića

0
Foto Nedeljnik

Na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju jednoglasno je podržana smena ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, potvrdio je novinarima sekretar Gradskog odbora Goran Đorđević. I valjevski naprednjaci zatražili su smenu, ali i isključenje iz stranke, prenosi N1.

Članovi Gradskog odbora izjašnjavali su se ne samo o smeni republičkih, već i lokalnih funkcionera.

Sednici je prisustvovao i potpredsednik Izvršnog odbora SNS Dragan Stevanović.

Đorđević je rekao da su predložene smene direktorke vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljane Antić, savetnika gradonačelnika za zdravstvo Miroljuba Stankovića, izvršnog direktora Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja grada Dejana Stanojevića.

Osim njih, zatražena je smena i člana Gradskog veća zaduženog za resor privrede, ekonomije, preduzetništva i ugostiteljstva Nebojše Zupančića, člana Gradskog veća za sport i omladinu Nenada Đorđevića inačelnika Odeljenja za inspekcijske poslove grada Vranja Bobana Antanasijevića, rekao je Đorđević.

On je dodao da su svi predlozi usvojeni jednoglasno, osim predloga za smenu većnika Nenada Đorđevića jer je od 96 članova koji su glasali 15 bilo protiv.

Predlozi za smenu su prosleđeni centrali stranke u Beogradu.

Valjevski naprednjaci traže i isključenje iz stranke

Na sinoć održanom sastanku u sedištu Srpske napredne stranke u Valjevu tražena je smena ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, kao i isključenje iz SNS.

Valjevski naprednjaci zahtevaju da se do kraja ispita ko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zbog čega Nebojša Stefanović, kao ministar policije, nije reagovao i zaštitio predsednika Srbije.

Valjevski naprednjaci optužuju Stefanovića i za aferu „Krušik“ i smatraju da je najodgovornij za trenutno teško stanje u vojnoj fabrici „Krušik“.