“Zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik”: Zorana Mihajlović predlože registar nasilnika, koji treba da bude javan

2
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

(Beta) – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je danas da će predložiti da se formira registar nasilnika i da on treba da bude javan.

“Imamo registar pedofila koji je formiran pre par godina. Bilo je problema da li se popunjava i koliko dosledno, i on je zatvoren za javnost. Кoordinaciono telo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik”, rekla je on novinarima u Vlastotincu. 

Dodala je da je poznato da ima nasilja i pedofilije i da je potrebno da se svi ohrabe da nasilje i zlostavljanje prijave.

Istakla je da se Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost odmah oglasilo povodom slučaja silovanja i zlostavljanja nekoliko glumica i devojaka u školi glume Mike Aleksića.

“Zahvalnost devojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima”, rekla je ona.

2 KOMENTARA

  1. Registar NE SME da bude javan!

    Ako je neko učinio teško krivično delo i adekvatno je kažnjen za to, NE TREBA ga kažnjavati više nego što je zaslužio. Registrovan je u policiji, u zatvoru je prošao zasluženu surovu torturu ostalih zatvorenika koji, s pravom, neobično mrze pedofile i silovatelje.
    Javni registar bi, u našoj sredini, doveo do linčovanja ljudi koji nisu ponovili svoj zločin i koji ne zaslužuju da budu kažnjeni za ono što nisu učinili. Ne možemo se ponašati kao da smo u filmu “Suvišni izveštaj”.
    Krivce treba najstrože kažnjavati ali treba verovati u mogućost pokajanja i NEPONAVLJENJA zločina.

Comments are closed.