Zastanite na sekund i pogledajte svet koji vas okružuje

  0
  FEARLESS ulaz u galeriju Stefan Knežević

  Iza nas je izazovna godina koja je zasigurno promenila čitav svet, i postavlja se pitanje da li ćemo se ikada vratiti u “normalu” i šta za sve nas predstavlja taj neki novi normalan svet. Izložba Fearless umetnika Stefana Kneževića koja traje do sedmog maja u galeriji Doma omladine Beograda ima za cilj da izmesti posmatrača iz svakodnevice u polje «prostora za izolaciju» u kome se ističe lični narativ i uspostavlja u odnosu na čitanje celine sa zida. Prikazom «neustrašivosti», Knežević insistira na samostalnom sagledavanju koncepta projekta, koji postaje ogledalo u kome posetilac preispituje sopstvene obrasce, koji u određenim segmentima mogu biti psihološki ili sociološki, što dalje rezultira individualnom projekcijom iskustvenih sadržaja unutar galerijskog prostora. Interaktivni projekat biva skup čitanja teksta na više nivoa, koji se kroz dalju reinterpretaciju tumače po sopstvenom nahođenju. U tom smislu ambijentalnost postavke postaje «prostor za jednog» u kome se vrši svojevrsni dijalog između poruke umetnika i ličnog doživljaja pojedinca, objašnjava kustoskinja Jelena Pavićević.

  Pozivamo vas da predstojeće praznike iskoristite i posetite ovu nesvakidašnju izložbu koja će vas zasigurno prodrmati i inspirisati.

  Biografija

  Stefan Knežević je multidisciplinarni umetnik i dizajner koji istražuje svet vizuelnih komunikacija. Završio je Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu 2012. godine sa Master diplomom iz Grafičkog Dizajna. Iste godine osnovao je dizajn duo i od tada radi i stvara u saradnji ali i nezavisno u kreativnoj industriji kao kreativni i umetnički direktor na mnogobrojnim projektima. Do sada je pobeđivao na nekoliko internacionalnih i domaćih dizajn takmičenja, kao što su 2. mesto na Internacionalnom “Young Creative Chevrolet” takmičenju održanom u Los Anđelesu u Americi, 1. mesto na “Internacionalnom danu protiv duvanskog dima”, takmičenju za najbolji poster održanom u Beogradu u Srbiji, kao i drugim. Takođe, do sada je imao i tri samostalne izložbe: “Anatomija Realizma” (2012), “New Layers” (2013) i “I had a dream where I was hugging everyone” (2020).