“Zaspao sam u četiri, pet ujutru posle prošlog meča. Na tabletama više od 48 sati. Ne bih ja ni igrao da ovo nije…”

0

Novak Đoković posle pobede Milošem Raonićem na Australijen openu ne razmišlja o treninzima.

Jedino je u fokusu oporavak.

„Nije bilo priprema za ovaj meč. Iskoristio sam svaki sat od poslednjeg meča kako bih se oporavio i kako bih omogućio sebi da se takmičim. Moj fizioterapeut uradio je sjajan posao“, rekao je posle meča Đoković (prema SK).

Definitvno je, tako je rekao, da nije najspremniji posle povrede u prethodnom kolu koja je dovela u sumnju i ovaj današnji nastup.

„Idem dan po dan, sada mi je važniji oporavak od treninga kako bih bio u stanju da igram naredni meč“, rekao je Novak.

Na pitanje da u procentima oceni svoju fizičku spremu, Đoković je odgovorio:

„Da je u pitanju bilo koji drugi turnir, a ne grend slem, povukao bih se, to je sigurno. Ipak, ovde želim da dam sve od sebe da se oporavim i da izađem na terenu. Pre nego što sam završio zagrevanje, nisam znao hoću li igrati. Kada sam se zagrejao, bilo je u redu – tokom meča je povremeno bolelo. Nije idealno, ali ne mogu da se žalim, pobedio sam protiv odličnog igrača i nadam se da ću biti još bolje za dva dana“.

Kasnije, u izjavi za Evrosport Novak je rekao da bi se povukao da nije bio u stanju da igra.

„Bio je veliki oblak sumnje nad mojim nastupom. Nisam baš siguran da li mi je odgovaralo što nije bilo mnogo dugih razmena, verovatno jeste. Pod tabletama protiv bolova sam više od 48 sati, i to veoma jakim. Ne znam kakva je šteta učinjena, uvek ima još štete. Zaspao sam u četiri-pola pet posle prošlog meča, neće ni sada biti drugačije“, zaključuje Đoković.