U 11 časova počela je sednica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, a povod zasedanja je porast broja zaraženih u Beogradu zbog čega se očekuje da će neke od aktuelnih protivepidemijskih mera biti zaoštrene.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je mogućnost uvođenja strožih mera u suzbijanju epidemije koronavirusa u narednom periodu, te da će one u gradu zavisiti od odluka Republičkog Kriznog štaba.

„Danas zaseda Republički Štab, a mi u Beogradu ćemo poštovati sve donete odluke i u skladu s njima ćemo se ponašati. Eventualno pogoršanje epidemiološke situacije iziskuje veću pažnju i odgovornije postupanje“, kazao je Radojičić za TV Prva, preneo je RTS.

Imunolog Srđa Janković pre nekoliko dana najavio je mogućnost obaveznog nošenja maski i na otvorenom prostoru, a epidemiolog Kon je juče rekao da smatra da bi tu meru trebalo uvesti, kao i da je za zaoštravanje mera i kažnjavanje.

Kon je istakao i da se u Beogradu uočava blagi porast broja zaraženih i hospitalizacija, te da će se na sastanku Kriznog štaba govoriti prvenstveno o epidemiološkoj situaciji u glavnom gradu. On je istakao i da se zalaže za zaoštravanje mera i kažnjavanje, s obzirom na to da ulazimo u period kada se očekuje najveće širenje virusa.

„Razgovaraćemo i o nekim utakmicama od većeg društvenog značaja“, nagovestio je Kon, prenosi Blic.

Ranije se pričalo da bi to mogla da bude utakmica večitog derbija Crvene zvezde i Partizana, zakazana za 17. oktobar u Humskoj, a takva mogućnost pravdana je povoljnom epidemiološkom situacijom u zemlji i uveravanjima da bi se organizacija utakmica sa publikom sprovodila u skladu sa zdravstvenim protokolima.

Međutim, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je tako nešto nemoguće.

„U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača, to je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemiloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će i nas da zakači taj talas. Takođe, vidite da se i kod nas stvari menjaju iz časa u čas, jedan dan imamo više zaraženih, a drugi dan manje“, objasnio je Tiodorović.

Prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, u Srbiji je koronavirus otkriven kod još 120 osoba, a najviše novozaraženih je bilo u prestonici.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. Boki
    7. октобар 2020. 15:26

    Uvedite karantin, obezbedite 60h u kuci, da ne placamo rezije, ili izvedite narod na ulicu i reseno.. maske na otvorenom??? to su uveli u oblastima gde vri od guzvi, nema mesta da se sedne, gradovi od 15mil nisu to uveli nego veci i to kratko sa preporukom... nebuloze. to ce vam biti kraj nadam se da ce policija imati mozga, i o njima se radi.. hoce li tv lica sa maskom, zadruga, ako ne zasto tako?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.