“Zarobljeni ste iza gvozdene zavese propagande. Vaša jedina opcija da sprečite ekonomski kolaps je da ustanete protiv Putina”: Anonimusi navodno poslali poruku građanima Rusije

0
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Hakerska grupa Anonimusi objavila je posebno osmišljenu poruku koja bi trebalo da dođe do ruskih građana, a u kojoj se navodno pozivaju građani Rusije da ustanu protiv Putina i da ga uklone sa vlasti, prenosi Gardijan.

“Zarobljeni ste iza gvozdene zavese propagande, a vaša vlada pokušava da vas spreči da budete deo međunarodnog razgovora, iz straha za ono što biste mogli da saznate”, piše u navodnoj poruci koju je sajber grupa uputila ruskim građanima.

Dalje se tvrdi da režim Vladimira Putina “svojom nedavnom izjavom na Ukrajinu sproveo ratne zločine, što je izazvalo ogromnu izbegličku krizu i nebrojene smrtne slučajeve”.

“Užasna je situacija u koju ste stavljeni, ali vaša jedina opcija da sprečite predstojeći ekonomski kolaps i potencijalni svetski rat jeste da preduzmete akcije i da se oduprete ratu i režimu Vladimira Putina”, piše u poruci.

U zaključku poruke se ističe da je “Putin doprineo tome da rusko stanovništvo bude žrtva”.

“U ovom trenutku, najmirniji način da se ovaj sukob okonča bio bi da narod Rusije ustane protiv Putina i ukloni ga sa vlasti”, ističe se u poruci.