Žarko Kovačević S.A.R.S.: Evo koja pesma sa novog albuma liči na “Buđav lebac”

0
Foto: Žan Murn

Grupa S.A.R.S. je već godinama neprikosnovena regionalna koncertna atrakcija i jedan je od vodećih srpskih bendova po broju nastupa u Evropi, i to ne samo na festivalima već i kada su u pitanju samostalni koncerti. Na sedmom po redu studijskom albumu “Glava” nalazi se osam novih i tri pesme koje su objavljene kao singlovi “Živim na Balkanu”, “Teško je” i “Ljubav umire”. Audio-verzija pesme “Veruj mi” na Jutjubu već ima skoro 850.000 pregleda, veoma je slušana na radio-stanicama i nalazi se u vrhu top-lista.

Šta je u glavi posle toliko pesama, kilometara i poslatih poruka? Plešu li u njoj neke nove lutke ili je u debelom ‘ladu?

Kroz glavu provejavaju razne misli, i one crne i neke lepše misli… Presek tih misli upravo oslikava naš poslednji album. Glava je zrelija, ali kako vreme odmiče kormilo sve više prepušta srcu…

Ljubav je motiv brojnih pesama koje ste snimili. Da li vas bolje inspiriše nesrećna ljubav ili happy end?

Nesrećna ljubav je inspirativnija za pisanje pesama, ali je pravo umeće napisati dobru “happy end” ljubavnu pesmu. Mi smo izgleda ipak uspeli u tome, sudeći po reakcijama publike na pesmu “Veruj mi”, koja pretenduje da postane ozbiljan hit.

Socijalne teme su neizbežne u vašem radu, od kada smo utvrdili da je “kod komše pun frižider svega”. Šta je “buđav lebac” novog albuma?

Pesma “Slobodan” mi najviše ima sličnosti sa tematikom i atmosferom pesme “Buđav lebac”. Iako nigde u stihovima nije jasno navedeno šta je to što nas sprečava da budemo slobodni, pesma odiše pozitivnim duhom i nadom da sutra mora biti bolje i da ćemo se jednog dana ipak osloboditi lanaca koji nas trenutno stežu.

Da li je poverovala da je važnija od crkve, partije, gomile para? Ili je to nazvala pukom patetikom?

Moja devojka me isuviše dobro poznaje i zato bi mi odmah rekla da ne patetišem da je osetila da nisam iskren. Da li će druge devojke poverovati svom partneru, ako im bude pevao stihove ove pesme? To već zavisi od njih koliko su iskreni ili koliko dobro lažu.