Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je danas izjavio da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere povodom toga što je dvoje zaposlenih u pokrajinskom parlamentu pozitivno testirano na koronavirus, a mere su preduzete i prema osobama s kojima su te osobe kontaktirale.

„Iz razloga prevencije, u Skupštini Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum“, naveo je Pastor u saopštenju.

Dodao je da će pokrajinska skupština i dalje biti u stalnom kontaktu s nadležnim zdravstvenim institucijama i preduzimati sve mere da bi se obezbedila zaštita zdravlja svih zaposlenih.

Po njegovim rečima, od samog početka epidemije u Srbiji, u Skupštini Vojvodine svakodnevno i bez prestanka obavlja se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme, postavljene su „dezobarijere“ na ulazima u zgradu, obavezno se meri temperatura svih koji ulaze, obavezna je dezinfekcija ruku, dele se maske, postavljena su obaveštenja o neophodnosti držanja rastojanja među ljudima.

Televizija N1 danas je objavila da su dva člana Pokrajinske vlade pozitivna na koronavirus, i da zaraženih ima i među zaposlenima u tom telu.

U Pokrajinskoj vladi nisu želeli da saopšte ko su inficirani sekretari, navodeći da to bez njihovog odobrenja ne mogu učiniti.

Svi njihovi i kontakti zaraženih službenika su u obaveznoj samoizolaciji, rekli su iz Pokrajinske vlade za N1.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.