Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je vlada Crne Gore „brzopotezno“ i na „neprimeren način“ reagovala na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom najave usvajanja crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti, i rekao da je odnos Vučića prema toj državi prijateljski, preneo je N1.

„Ovo će izazvati teške posledice u našim odnosima“ rekao je Dačić za RTS o reagovanju Podgorice, i pozvao Crnu Goru da „ne ide tim putem“.

Dačić je rekao da „ovo može da izazove velike probleme, ako zaista dođe do otimanja“ objekata Srpske pravoslavne crkve, navodeći i da su građani Crne Gore protiv takvog postupanja tamošnjih vlasti.

„Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog i oteti ga od Srpske pravoslavne crkve, od koga da ga otme, od koga da ga uzme. Svima savetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja“, rekao je Dačić.

Po njegovim rečima, Vučić se „poneo časno sa željom da se spreče sukobi, ako to neko želi da sluša“.

„Ovo je logičan sled onog što radi Crna Gora poslednjih godina, pokušava da na antisrpskim stavovima gradi taj neki navodni politički, državni, međunarodni, identitet“, smatra Dačić.

On je rekao da se ta zbivanja ipak pre svega tiču SPC.

Dačić je rekao da Crna Gora godinama unazad pokušava na antisrpskim stavovima da gradi svoj položaj i međunarodni identitet. Ističe i da se Srbija i Crna Gora nikada u istoriji nisu svađale i ratovale.

Dačić je istakao i da je mnogo bilo odluka crnogorskih vlasti u tom svetlu, a da je jedna od njih i priznanje nezavisnosti Kosova, kada Crna Gora nije išla samo protiv srpskih interesa, već i protiv crnogorskih interesa.

Komentar(1)

  1. Ljiljana Kijanovic
    15. juna 2019. 09:39

    DACIC JE U PRAVU. Svuda po svetu postoje SRPSKE CRKVE i nikad nisam cula da nekome smetaju ili da ih otima , osim Albancima , pa sad Milovim Crnogorcima. OSTROG , KAO I SVETI VASILIJE SU SRPSKI , prema tome nemoguce ih je oteti . OSTROG , cine relikvije i mosti SVETOG VASILIJA , koje je nemoguce oteti , to nisu stene i zemlja Crne Gore , duhovnost je nesto drugo , sto Milo i njegova drzava nemaju. Zato se silno vara ako i pomisli da on kao Antihrist ima pravo na OSTROG.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.