“Zapad kaže da nas ne priznaju. Znate, nikada to od njih nismo ni tražili…”

2
Beta - Maxim Guchek/Pool Photo via AP

(Beta) – Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko odbacio je danas odluku više prestonica da ga ne priznaju za legitimnog predsednika nakon spornih izbora u avgustu i represije nad demonstrantima.

“Oni kažu da nas ne priznaju. Znate, nikada od njih nismo ni tražili da nas priznaju, da priznaju naše izbore, da priznaju našeg reizabranog predsednika”, rekao je, kako prenosi agencija Belta, Lukašenko koji o sebi često govori u prvom licu množine.

Visoki predstavnik EU Žozep Borel izjavio je danas da EU odbija da prizna Aleksandra Lukašenka za predsednika Belorusije.

Lukašenko je juče položio zakletvu za novi, šesti predsednički mandat, uprkos protestima i zahtevima da se povuče posle 26-godišnje vladavine.

Evropski parlament je prošle nedelje usvojio rezoluciju kojom je odbacio zvanične rezultate avgustovskih predsedničkih izbora u Belorusiji i naveo da Lukašenka neće smatrati legitimnim predsednikom pošto započne novi mandat.

2 KOMENTARA

  1. Eto, kakvo je vreme došlo!! Ne može više ni da pokrade izbore, a da mu neko ne zameri!!!
    Što je najgore, većina Srba misli da narod u Belorusiji živi u blagostanju, a društvenim mrežama kruže pamfleti o nepravednom zapadu koji ruši pravedne državnike (Čaušesku, Gadafi, Lukašenko).

Comments are closed.