Najiskusniji domaći kulinarski eksperti prvi put na Kopaonik donose najbolje od azijske kuhinje, postavljajući nove standarde na restoranskoj sceni ove planine.

Najpopularnija planinska destinacija u Srbiji dobila je gastronomsko pojačanje koje će zadovoljiti i najzahtevnije hedoniste – novootvoreni restoran „Peroko“ u hotelu Viceroy Kopaonik Srbija! Ne samo da je svetski priznat brend Viceroy odabrao Srebrnu planinu kao savršeno mesto za svoj prvi hotel u Evropi, već je svojim restoranima dodatno značajno unapredio i njenu kulinarsku scenu, a novim azijskim restoranom ujedno doneo promene u pogledu ukusa i nivoa ponude.

Posle uzbudljivih avantura na ski stazama, zahvaljujući restoranu „Peroko“, sada imate priliku da uživate u najboljem sušiju, specijalitetima od patke i autentičnim pićima – a sve to, u odveć prepoznatljivom Viceroy vajbu. Nova oaza za gurmane prvi put stavlja na jelovnik Kopaonika nenadmašne specijalitete azijske kuhinje i zaista s pravom važi za mesto koje obavezno morate posetiti kada dođete na zimovanje ili letovanje.

Foto: Peroko

Čak i hibridni naziv – Peroko – dobijen ukrštanjem sprske reči pero i japanske uroko, što znači riblja krljušt, poigrava se eklektičnim kombinacijama kulinarskih tradicija različitih kontinenata, kao i kontrastima između tople, intimne atmosfere i moćnog, otvorenog pogleda na beskrajnu lepotu planinskih vrhova. Koncept fine dining-a zaokružen vrhunskim zalogajima i karakterističnim pićima vodi vas svim čulima na svojevrsno kulturološko putovanje po Aziji.

Pored standardnog, u ponudi je degustacioni meni od osam jela, sa jedinstvenim kombinacijama Volcano, Dynamite, Dragon fire rolnica i još mnogo toga. Dostava sveže ribe dva puta nedeljno garantuje najsvežije zalogaje, koje uz dodir magije kreiraju majstori kuhinje.

Goste će posebno očarati čin serviranja Pekinške patke, apsolutne zvezde „Peroko“ menija. Služi se uz hoisin sos i azijske palačinke iz Viceroy kuhinje, a pored ljubavi koju ovi ugostitelji ulažu u neprikosnovenu intuitivnu uslugu, posetioci koji posete restoran će se uveriti da uvek imaju priliku da celokupnom ugođaju daju i svoj lični pečat. Kokteli bazirani na tradicionalnim japanskim pićima Sake i Niki, koje posebno prave i prezentuju majstori svog zanata, savršeno će se uklopiti uz bilo koji odabrani specijalitet.

Jelovnik restorana „Peroko“ odraz je vrhunskog umeća šefa kuhinje Nenada Prokića, ovenčanog Mišelinovim zvezdicama. Lično će on služiti sve koji se odluče da probaju neke od glavnih specijaliteta, poput brancina na pari sa tikvicama i domaćim KSO sosom.

Foto: Peroko

 „Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji će obogatiti kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima „Peroka“, objasnio je.

Svi gosti će imati priliku da prate proces pripreme sušija i koktela zahvaljujući kreativnom prostoru za kuvanje i pripremanje pića uživo. Kada jedno takvo autentično iskustvo dodate svemu ostalom, kao što je bar za piće pre večere i intimna postavka za samu večeru, više je nego dovoljno razloga da posetite ovaj restoran a ujedno uživate u Viceroy atmosferi i usluzi.

Generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija, Marko Korica, istakao je da pored specijaliteta koje se nalaze u njegovoj ponudi, restoran „Peroko“ donosi novi nivo usluge i gastronomskog iskustva na planini.

„Veoma smo ponosni na otvaranje „Peroka“, jedinstvenog azijskog restorana koji predstavlja novu dimenziju fine dining koncepta na Kopaoniku, i kao takav, u potpunosti odražava autentičnost Viceroy brenda. Nastojimo da našim gostima priuštimo gastronomski doživljaj koji do sada nisu imali priliku da iskuse, a koji upotpunjuje i bogata ponuda iz restorana Mountain Kitchen i Pique Ski Bar-a“, rekao je Korica.   Za sve posetioce jedinog „ski-in, ski-out“ rizorta sa 5 zvezdica koji žele laganije zalogaje, koktele posle skijanja i atraktivan muzički program, na raspolagnju je Pique Ski Bar, prepoznatljiva hotelska destinacija sa očaravajućim pogledom na Pančićev vrh. Za one koji pak žele da uživaju u ukusnom porodičnom ručku koji uključuje domaća i internacionalna jela pravi izbor je topli porodični restoran Mountain Kitchen, srce hotela Viceroy Kopaonik Srbija. Ova mesta, čuvena po sjajnim stručnjacima koji ih vode, domaćim namirnicama i receptima koji se prilagođavaju sezoni i gostima, nateraće vas da im se vraćate iznova tokom cele godine.

REZERVIŠITE VREME ZA NEZABORAVNO ISKUSTVO U AZIJSKOM RESPORANU „PEROKO“

Restoran Peroko idealno je mesto za opuštanje u večernjim satima. Radno vreme je od ponedeljka do subote, od 18 do 23 sata. Nedeljom restoran ne radi. Više informacija saznajte na  linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.