(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije potpisao Zakon eksproprijaciji, a da „misli“ da je Zakon o referendumu potpisao po dolasku iz Sočija.

„Mislim da Zakon o referendumu jesam (potpisao) čim sam se vratio iz Sočija, a Zakon o eksproprijaciji nisam sigurno. Čekam mišljenje pravnog tima“, kazao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

Govoreći o incidentima na protestu u Šapcu u subotu, Vučić je kazao da je pretučen čovek koji nije prekršio nijedan zakon i koji se kretao veoma sporo i ne ugrožavajući nikoga.

„Taj čovek nikoga nije povredio i ima teške telesne povrede“, istakao je Vučić.

On je pozvao gradjane na uzdržanost i da ne preduzimaju ništa „kao što je manjina radila (u subotu)“, kao i da se zbog incidenata niko ne sveti.

Predsednik je pozvao i nadležne organe da rade svoj posao, kako je naveo, „tamo gde ima prekršaj prekršajno gonjenje, a gde je učinjeno krivično delo onda krivično gonjenje“.

Rekao je da je licemerno od strane opozicije da komentariše bagere i podsetio na bager na demonstracijama 5. oktobra 2000. godine

„A sećate li se petog oktobra? Kada su svi krenuli za Beograd. Tada su išli bagerom gde su hteli“, rekao je Vučić.

On je rekao da mu se nikada u životu nije desilo da ima neprijavljen skup, navodeći da je sve u dogovoru sa policijom kako bi se izbegli incidenti.

On je rekao da je njegov savet policiji da se skloni sa strane i da pusti gradjane da blokiraju, „da vidi dokle će i kako će se izboriti sa gradjanima“.
„To je moj lični stav i savet ministru Vulinu“, kazao je predsednik.

Komentar(1)

  1. Александар Поповић
    29. новембар 2021. 14:47

    Шеф државе “није сигуран” да ли је потписао закон поводом кога се баш заталасало јавно мнење, а многи грађани су оправдано забринути. Таква “пракса” нас је и досад (много)непријатно изненађивала. Као и питање за референдум, које се не односи конкретно ни на један део Устава, па се под тим може свашта да се подразумева. Од КиМ, Рио тинта, људских права, до енормног задуживања земље...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.