Ugledna urednica američke verzije magazina za žene „El“ optužila je u intervjuu za nedeljnik „Njujork“ da ju je 1995. ili 1996. godine Donald Tramp silovao u jednoj luksuznoj njujorškoj robnoj kući.

Sada 75-godišnja E. Džin Kerrol kaže da se srela s tim nekadašnjim investitorom za nekretnine jer ga je poznavala na ulazu u robnu kuću „Bergdorf Gudman“, u prestižnom delu Menhetna.

Navodno, Tramp ju je zamolio da mu pomogne da nađe poklon „za jednu ženu“, što je ona prihvatila, ali je potom otkrila da je ta žena – ona. Tada ju je zamolio da izabere nešto od donjeg rublja i krenuo s njom u kabinu za probu, što je urednica, kaže, najpre shvatila kao šalu.

Onda se Tramp s njom zaključao u kabini, poljubio je silom, a zatim je silovao, kako je rekla.

Džin Kerol se međutim ubrzo oslobodila napadača i pobegla. Ona objašnjava da u to vreme nije podnela tužbu zbog straha od odmazde, ali da je o tome razgovarala s dve novinarke koje su obe potvrdile „Njujorku“ da su čule istu verziju priče koju je urednica sada ispričala za nedeljnik.

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je ove optužbe kao „fikciju“ i „lažne vesti“, navodeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje Kerolove.

On je rekao da nikad nije upoznao E. Džin Kerol i optužio je da je njena motivacija za takve tvrdnje da „proda novu knjigu“.

„Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu“, rekao je Tramp.

Američki predsednik pozvao je sve koji poseduju „informacije da Demokratska partija sarađuje sa Kerol ili magazinom Njujork“ da obaveste Belu kuću.

„Treba da bude sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali da dobiju publicitet za sebe, ili prodaju knjigu, ili naprave političku agendu“, naveo je Tramp.

On je, takođe, zahvalio robnoj kući „Bergdorf Gudman“ jer je potvrdila da ne poseduje video snimak bilo kakvog takvog incidenta.

Već je 15 žena optužilo Donalda Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što je on odbacio.

Pored intervjua, urednica je svoje svedočenje iznela u autobiografskoj knjizi „Za šta nam trebaju muškarci? Skromni predlog“ („What Do We Need Men For? A Modest Proposal“), u kojoj piše da je bila žrtva napada i drugih muškaraca.

Početkom oktobra 2016. godine, nekoliko dana pre predsedničkih izbora, „Vašington post“ je objavio video-snimak iz 2005. godine u kojem se čuje kako Donald Tramp ponižavajuće govori o ženama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.