Zaev: “Ostavio sam porodici u amanet da želim da doniram organe”

0
Profimedia

(Beta) – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uključio se danas u kampanju povećanja svesti o važnosti darivanja organa i objavio da je porodici ostavio u amanet da želi da donira organe.

“Ne postoji ništa humanije od toga da nekome produžite život i o tome sam razgovarao sa najužim krugom porodice i ostavio amanet da sam spreman lično da doprinesem da nečiji život bude spasen”, rekao je Zaev u video poruci “gradjanima i građanakama u ime širenja svesti i edukakacije za doniranje organa i tkiva”.

Premijer Severne Makedonije je istakao da je doniranje organa najviši čin humanosti  i izrazio “ogromu podršku i solidarnost sa onima koji čekaju presadjivanje organa, kao i ogromnu zahvalnost svim davaocima i njihovim porodicama, koji na veoma blagorodan način spasavju život drugog”.

“Želim da još jednom pozovem sve građane da prihvate da je darivanje organa naviši akt ljudskosti i humanosti, da se podigne svest za još mnogo uspešnih transplantacija za izlečenje i za spasene živote”, rekao je on na kraju troipominutne video poruke.