Zaev odveo Vučiča u najelitniji skopski restoran i poklonio ikonu svetog Pantelejmona

0
Foto Beta/(AP Photo/Boris Grdanoski)

(Beta) –  Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poklonio je danas predsedniku Srbije Alksandru Vučiću ikonu svetog Pantelejmona, koji je život posvetio lečenju bolesnih.

Zaev je taj poklon Vučiču dao nakon što je srpski predsednik došao sa prvim kontingentom Fajzer vakcina koje je Srbija dala Severnoj Makedoniji iz svoje nabavke.

“Predsedniku Aleksandru Vučići poklonio sam ikonu sveca Pentelejmona, koji je svojevremeno ceo svoj život proveo u lečenju bolesnih  i u službi iznemoglih”, objavio je Zaev na svom Instagramu  uz fotografiju (instagram.com/zoranzaev).

Prethodno je, nakon primopredaje donacije vakcina na Graničnom prelazu “Tabanovce”, Zaev odveo Vučiča u jedan od najelitnijih skopskih restorana. 

Zajedno sa Vučičem u Skoplje je stiglo 4.680 od ukupno dogovrenih 8.000 vakcina kompanije Fajzer koje su podrčka Vlade Srbije Severnoj Makedoniji.

Tim vakcinama će, kako je najavio ministar zdravlja Venko Filipče, u sredu početi imunizacija stanovništva u Severnoj Makedoniji proti kovida 19.