Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je da Kosovo i Srbija treba da zajednički nađu rešenje kroz uzajamno prihvatljiv kompromis. Zaev je taj stav, kako kaže, rekao i ruskim šaljivdžijama koji su se u razgovoru sa njim lažno predstavili. Zaev je, da podsetimo, mislio da razgovara sa Petrom Porošenkom uoči izbora u Ukrajini.

„Moje opredeljenje je, i u objavljenim telefonsnkim razgovrima (Zaev misli na ruske komičare), da rešenje treba da zajednički nađu Kosovo i Srbija kroz uzajamno prihvatljiv kompromis“, rekao je Zaev u intervjuu Televiziji Klan, koja program emituje u Albaniji, na Kosovu i u Severnoj Makedoniji.

Premijer Severne Makedonije je, kako je prenela Vladina pres služba, rekao da ostaje pri stavu da u razgovorima nisu iznete državne tajne i da su preneseni stavovi koje je ranije već javno zastupao.

„Svakako, izrazio sam žaljenje za tu situaciju i razgovarao sam sa nekim od lidera u regionu o ovom slučaju. Predsednik Kosova je prihvatio da se radi o nesrećnom slučaju. Predsedniku Vučiću sam poslao poruku. U temama o rešavanju otvorenih pitanja preneti su poznati stavovi i razgovori napravljeni na bilatetralnim ili drugim međunarodnim sastancima, koji su javno objavljeni“, rekao je Zaev.

Premijer Zaev je u utorak potvrdio da je u poslednjih godinu dana nekoliko puta telefonom razgovarao s lažnim predsednikom Ukrajine Porošenkom, ali i s lažnim generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Zaev je rekao da je tek u ponedeljak, kada su snimci objavljeni na internetu, shvatio da je bio žrtva ruskih „šaljivdžija“ „Vovana“ (Vladimira Kuznjecova) i „Leksusa“ (Aleksisa Stoljarova).

Komentar(1)

  1. мр Предраг М.Вулетић
    13. jula 2019. 20:05

    Саветник Зоран Заева је члан саветодавне групе ОХРИД Зоран Чичак, оснивач ЈУЛ-а..Ту саветодавну групу чине неколико некадашњих генералних секретара НАТО пакта,премијери...А Чичак је члан и врло важне Британске ибституције chathamhouse.,па можда у том контексту треба трагати за решењем ове енимгме два Зорана

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.