“Zadovoljan sam pregovorima o formiranju vlade, poziv manjinama iskren…”

0
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je kako je očekivao odluku Bošnjačke stranke da ne uđe u Vladu Crne Gore, ali da je poziv nove većine bio iskren, prenose podgoričke Vijesti.

On je ponovio da će se u Vladi Crne Gore svakao naći pripadnici manjina.

Kako je rekao, cilj je pomirenje Crne Gore, kao i ekonomski oporavak, a takođe je izrazio zadovoljstvo pregovorima oko nove Vlade.

“Nadam se da će dinamika koju je postavio mandatar biti ispoštovana”, navodi on. 

Abazović je rekao da “svi treba da uradimo sve da se nova Vada formira što pre, kako zbog loše zdavstvene situacije, tako i zbog jakih ekonomskih izazova sa kojim ćemo se suočiti”.

Govoreći o resorima, ponovio je da su zainteresovani za sektor bezbednosti. 

“Mi smo rekli da treba da pokrivamo sektor bezbednosti zbog jasne evroatlanske usmerenosti”, rekao je Abazović.

On je dodao da nije siguran da oni koji su palili NATO zastave treba da budu u Ministarstvu odbrane.

“Meni to ne zvuči logično”, istakao je lider URE.

Abazović je naglasio da su u njegovoj koaliciji insistiali na ekspertskoj Vladi, kao i da su za njih neka imena koja su se pominjala u medijima prihvatljiva u budućoj vladi. 

On je rekao da razume određene trzavice, ali “građani na izborima su glasali da se demontira kriminalni režim,a ne država Crna Gora. Treba da demontiramo partijsku državu i da damo šansu svima”.

Govoreći o svojim kadrovima, naglasio je da oni mogu doprineti u oblastima zdravstva i prosvete, kao i da su predložili neke ljude koji im “nisu partijski bliski, ali su kompetentni”.

“Što se mene lično tiče, njedan političar ne mora da uđe u Vladu CG”, istakao je Abazović, dodavši da će biti na raspolaganju mandataru, ukoliko on oceni da je potreban.

Dodao je da Crna Gora tek treba da zakorači u deo razvijenih evropskih zemalja.