Svi studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od petka, 15. maja, najavilo je danas Studentski centar „Beograd“.

U saopštenju te ustanove navedeno je da su preduzete sve neophodne mere za bezbedan povratak studenta, dok su svi objekti, za vreme dvomesečne pauze, svakodnevno higijenski održavani i više puta detaljno dezinfikovani.

Svi fakulteti i visoke strukovne škole dostavljaju spiskove studenata koji imaju obaveze na matičnim ustanovama i koji se na osnovu toga mogu vratiti u studentske domove.

Iz Ustanove SC „Beograd“ apeluju da studenti koji imaju obaveze na fakultetu ili visokoj strukovnoj školi, a nisu sigurni da li se nalaze na dostavljenim spiskovima, konktaktiraju svoje visokoškolske ustanove.

Кako bi studentima bilo omogućeno da svoj povratak što lakše usklade sa ostalim obavezama, domovi će raditi i tokom predstojećeg vikenda.

Takođe, od 15. maja počeće da rade i studentski restorani „Studentski grad“, „Кaraburma“, „Patris Lumumba“, „Rifat Burdžović“, „Zemun“, „Voždovac“, „Кralj Aleksandar I“ i „Кošutnjak“.

Stanarima studentskih domova savetuje se da se pridržavaju opštih higijenskih mera nadležnih organa, da poštuju propisanu fizičku distancu i da se, u skladu s preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u studentske domove vrate isključivo ukoliko imaju ispitne obaveze, laboratorijske ili praktične vežbe.

U studenskim domovima su do daljeg zabranjene posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama.

Sve detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC „Beograd“, a u slučaju da primete povišenu telesnu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa COVID – 19, mogu se javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike (Prote Mateje 29), a potom i upravi studentskog doma.

Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.