Zabranjena verska i politička okupljanja u Crnoj Gori zbog koronavirusa: Najviše zaraženih zbog boravka u Tutinu i na utakmici Crvena zvezda-Partizan

0
Foto: Profimedia

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, zbog povećanja broja aktivnih slučajeva COVID-19, importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore donelo je nove mere.

Kako pišu podgoričke Vijesti, zabranjuju se politički skupovi na otvorenim javnim mestima, prisustvo gledalaca na sportskim događajima, kao i verski skupovi na otvorenim javnim mestima osim na površinama koje pripadaju verskim objektima.

Takođe, do daljnjeg će sahrane moći da budu obavljane samo u užem krugu porodice.

U Crnoj Gori su danas zabeležena 22 nova slučaja korona virusa, tako da ih je aktivno 87, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Najviše zaraženih je u Rožajama 35 i u Podgorici 19.

Kako je juče saopšteno, većina zaraženih je importovana iz Srbije ili se virus raširio preko gradjana Crne Gore koji su proteklih dana protivzakonito boravili u toj zemlji.

Najviše ih je zaraženih zbog boravka u Tutinu i na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda-Partizan u Beogradu, objavilo je Nacionalno kooridnaciono telo za zarazne bolesti.

(Beta)