Uprava policije donela je rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru Vladu Geogrievu, ali to rešenje nije vremenski ograničeno i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja ga zastupa, saopštila je crnogorska policija.

U policiji pojašnjavaju da se u rešenju ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V. G. koji je nosilac lične karte sa rokom važenja do 14. maja 2030. godine. Zbog toga je, kako dodaju, taj datum tumačen od strane pravnih zastupnika rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru „što nije tačno“, prenosi RTS.

U saopštenju se navodi da je prilikom redovnih graničnih provera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30 sati, od strane službenika Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan pevač Vlado Georgiev, koji je državljanin Republike Srbije.

„Prilikom graničnih provjera ustanovljeno je da ovom licu važi mjera zabrana ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru“, navode iz policije.

Shodno Zakonu o strancima, službenici granične policije Herceg Novi su, kako navode, postupili po ovoj meri i licu uručili Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

„Na ovo rješenje podnijeta je žalba advokatske kancelarije Tomanović, punomoćnika V. G. Ministarstvo unutrašnjih poslova, postupajući po ovoj žalbi je poništila rješenje Uprave policije i Sektoru granične policije predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje. Sektor granične policije je 21. oktobra dopisom upoznao Sektor kriminalističke policije o drugostepenom rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je donijeto po žalbi V. G., ukazano je na nedostatak prvostepenog rješenja u kojem se ne navode razlozi zabranjivanja ulaska ovog lica u Crnu Goru, te se za ponovni postupak i odlučivanje obavezuje Sektor granične policije“, navodi se u saopštenju.

Takođe, od Sektora kriminalističke policije su zatražene povratne informacije o razlozima eventualne pretnje po unutrašnju bezbjednost od strane navedenog lica kako bi bio pokrenut ponovni postupak sa potpunijim podacima.

„Sektor granične poilicije je pokrenuo ponovni postupak i shodno Zakonu o strancima 2. novembra donio rješenje kojim V. G. zabranjuje ulazak u Crnu Goru, a kojim nije određeno tačno na koji vremenski period. Konkretno obrazloženje razloga koji predstavljaju rizik po unutrašnju bezbjednost Crne Gore, su podaci označeni stepenom tajnosti i ne mogu biti prezentovani stranci u rješenju o zabrani ulaska u Crnu Goru“, saopštila je policija.

Navodi se da je Sektor granične policije 5. novembra Ministarstvu vanjskih poslova, Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu, dostavio drugostepeno rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je doneto po žalbi, kao i novo rešenje o zabrani ulaska koju je donela Uprave policije Crne Gore, sa molbom da izvrši uručenje navedenih rešenja preko Ambasade Crne Gore u Beogradu.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.