Zabavljanje u doba korone: Kako su Tinder, Meč, Hindž i ostale aplikacije zabeležile skok broja korisnika. I pokazale se kao vrlo korisnim

3
Profimedia

Obavezno ostajanje kod kuće zbog koronavirusa menja svakodnevni život, ne samo posao, već i rutinu, ali i druženje, pa i zabavljanje. S obzirom da je sve zatvoreno, oni koji su samci ne mogu da izađu u bar ili restoran ili kafić ili bilo gde da bi se sreli s ljudima. Zbog toga su aplikacije za upoznavanje zabeležile veliki skok u broju korisnika tokom pandemije Covid-19, prenosi CNBC.

Bambl, platforma za upoznavanja koju posebno vole urbani milenijalci i generacija Z, zabeležila je značajan porast poruka u gradovima u kojima je ograničeno kretanje. Od 12. do 22. marta, Bambl je zabeležio 21 odsto rasta u broju poruka u Njujorku, i 26 odsto u San Francisku.

Meč grup, krovna kompanija za Meč, Tinder, Plenti, Hindž ili Fiš i još četiri neke druge platforme za upoznavanje, iskoristila je priliku za skok – kada je Tinder postavljen 2012. godine, doneo je revolucionarno online upoznavanje s konceptom prelaženja prstom preko slike na ekranu za “da”, i na levo za “ne” – lansiranjem besplatnih alata za korisnike u trenutku pandemije. Na primer, Meč ima opciju “The Dating While Distancing Hotline”, besplatan servis i čet uživo s ekspertima o sopstvenim brigama o zabavljanju, i dostupan je korisnicima 12 sati dnevno. Korisnici mogu čak da gledaju potencijalne online partnere koji su u jako udaljenim karantinima. Tinder je čak otvorio neke svoje premium usluge do sada rezevisane samo za pretplatnike.

Platforme kao što je Zum, Gugl hengauts i Hausparti su integrisane u radne, ali i u društvene procese, a ista tehnlogija je sada među najtraženijim sredstvima u svetu upznavanja: s video i audio zapisima. Bambl je ponudio pozive unutar aplikacije i video čet još prošlog leta, ali je zabeležio rast od rekordnih 21 odsto u video pozivima samo protekle nedelje.

Plenti of fiš aplikacija uočila je priliku za povezivanje tokom izolacije, lansirajući svoj live! u područjima posebno pogođenim pandemijom. Korisnici u Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji sada su u mogućnosti da imaju lajvstrim s prijateljima i potencijalnim online partnerima, a kompanija planira da razvije globalni “lajvstrim” do kraja aprila.

“S obzirom da je 70 odsto korisnika Hindž platforme pokazalo interesovanje da nastavi digitalno zabavljanje, ohrabrujemo našu zajednicu da se zabavlja od kuće, koristeći telefonske pozive i video čet za izgradnju kontakata”, navode iz Hindža. Platforma trenutno ne nudi nijednu od ovih funkcija u aplikaciji.

Tehnologija koja se sada najviše koristi, kao što su Slack i Zum, za rad od kuće, mogla bi da nastavi da bude vrlo popularna i kada se okonča globalna pandemija. Slično tome, navike upoznavanja tokom karantina mogu da promene poslovnu strategiju za sve onlajn platforme, a ne samo onih za romantiku.

Ipak, bilo je i značajnih problema. Fejsbukova opcija upozavanja je pala, ali bi njena integracija sa mesindžerom i video opcijom mogla da pomogne.

3 KOMENTARA

Comments are closed.