“Za života sam mu rekao da ga volim i poštujem i ponosan sam zbog toga. Moj selektor i savetnik”: Predrag Danilović na komemoraciji Dudi Ivkoviću…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Danas je na komemoraciji legendarnom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću održanoj u Skupštini Srbije, njegov kum eljko Obradović održao govor u kom se prisetio nekih od najvažnijih trenutaka koji ga vezuju za Dudu.

Na komemoraciji u skupštini bili su mnogi velikani srpske i svetske košarke, prisustovali su Dragan Kićanović, Željko Obradović, Dimitris Itudis, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga, Vlade Đurović, Nikola Peković, Dejan Tomašević, Mlađan Šilobad, Novica Veličković, a među onima koji su se obratili okupljenima bio je predsednik KSS Predrag Danilović.

“Savez i košarkaška istorija ne bi bili isti da nije Dude, košarka nije bio deo njegovog života – već njegov život. Teško mi je ovo palo, ponosan sam što sam mu za života rekao da ga volim i poštujem. Kao i da ću ga uvek voleti, kao i njegovu familiju. Mislim da smo se svaki dan čuli poslednjih meseci i viđali se. Za svaku bitniju odluku u košarci sam se sa njim savetovao. Sad… sad je teško. Uvek će biti moj selektor, to je bio i ostaće. Iznad svega i moja ljubav prema njemu”, rekao je Danilović, a prenosi Blic.