Za Tikveš i „Tikveš Châteaux Domaines“ 24 medalje na letnjim takmičenjima

  0

  Vinarija Tikveš i ove godine potvrđuje lidersku poziciju najtrofejnije vinarije u jugoistočnoj Evropi. Na tri najveća i najprestižnija svetska takmičenja koji su održana ovog leta, vrhunska vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux&Domaines“ osvojila su 24 medalje, a jednu medalju dobila i čuvena „Lozova rakija VS“.

  U Kini je održan ,,China Wine & Spirits Awards 2020” najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića na kome je uzelo učešće 55 zemalja. Zlatnim medaljama nagrađena su vina Barovo red 2017, Barovo white 2019,  Bela Voda white 2019, Domaine Lepovo Rosé iz 2019. godine. Francuska vinarija „Château de Gourdon“  koja je deo ,,Tikveš Châteaux&Domaines” ovenčana je sa dve zlatne medalje i to za vina ,,Terrasse à l’Ombre 2018” i ,,Mistral au Jardin 2019”. Vina Vranec Special Selection 2017 i Domaine Lepovo Grand Cuvée 2015 žiri je ocenio srebrom, dok je Alexandria Cuvée red 2018 nagrađeno bronzom. Vinarija „Château de Gourdon“ dobitnik je i dve bronzane medalje i to za vina ,,Vase de Pierre 2018” i ,,Jolie Balade 2018”. Sva vina žiri širom sveta ocenjuje visokim ocenama i medaljama. Kod većine vina preovladava nota podneblja i lokacije, a potrebno je istaći da je proizvodnja u organičenim količinama.

  U izuzetnoj konkurenciji na takmičenju u Nemačkoj na ,,Mundus Vini Summer Tasting 2020” na kome se takmičilo 11.000 vina, ,,Tikveš Châteaux&Domaines” nagrađeno je sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom. Zlatne medalje dobila su vina Barovo red 2017, Domaine Lepovo Chardonnay 2019 i Terrasse à l’Ombre 2018, dok je vino Vase de Pierre 2018 dobilo srebro.

  Predhodno je na poznatom međunarodnom takmičenju vina i žestokih pića (International Wine and Spirit Competition – IWSC), održanom u Londonu, u Velikoj Britaniji, ,,Tikveš Châteaux&Domaines” osvojio devet medalja, dve srebrne i sedam bronzanih.

  Prestižna takmičenja širom sveta nagrađuju vina ,,Tikveš Châteaux&Domaines” iz godine u godinu najvišim priznanjima. Tokom ove godine je osvojeno 50 medalja, bez obzira što je ova godina specifična zbog Covid-19 uspesi se nastavljaju. Napredovanje i usavršavanje kvaliteta vina kao i građenje reputacije najuspešnije vinarije koja proizvodi autentična vina se nastavlja. Rezultati otvaraju vrata celom regionu ka prodajnim tržištima, postavljajući ciljeve koji podrazumevaju izuzetan kvalitet.