Profesionalni upravnik Marko Arsenijević govorio je u Danu uživo o novom kućnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu. Govoreći o žalbama stanara, rekao je da pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

Govoreći o novom kućnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu, Arsenijević je rekao da je to realno.

„Mi već u Beogradu imamo odluku o kućnom redu, samo će se stari inovirati. Ritam života je doneo svoje, promenilo se i radno vreme, pa treba da se promeni i odluka da traje od 13 do 17h“, kaže on.

Kako je rekao, za sada postoji odluka o kućnom redu grada, skoro sve odredbe sadrže da je zabranjena vika, buka, skakanje…

„Ne postoji odredba koja zabranjuje bebama da plaču, nužno treba imati tolerancije“, kaže on.

Kako kaže, pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

„Objasnili smo gospodinu da nemamo ovlašćenja da zabranimo nekome da nosi štikle“, kaže on.

Kako je rekao, u svakoj situaciji moraju izaći na teren i razgovarati sa obe strane.

„Ako neko učestalo prijavljuje komšiju, počinjemo psihološki da procenjujemo ljude, da ne bismo odmah zvali komunalnu inspekciju“, kaže.

Ova nova odredba, koja će biti doneta do kraja juna, propisuje novu satnicu kućnog reda. Umesto da se, kao do sada, dnevni odmor računa od 13 do 17 i od 22 časa, novim pravilima, dnevni odmor važiće od 16 do 18 časova, a potom od 22 do 7 sati izjutra.

U tom periodu biće zabranjena vika, trčanje, skakanje, igranje lopte i bilo kakva aktivnost koja narušava mir u zgradi, što uključuje i korišćenje bučnih kućnih aparata poput usisivača, veš-mašine, klime, glasne muzike i slično. I u većini Srbije planira se uvođenje ovih pravila, a u pojedinim gradovima već su na snazi, prenosi Blic.

Komentara

 1. Nedoumica
  7. juna 2019. 14:58

  Mene samo zanima kako uskladiti odredbu bucne ves masine posle 22 h i jeftine struje koja pocinje u 22h? Nas standard je jos uvek daleko ispod evropskog, da bi smo mogli da priustimo tisinu naustrb ustede.

  1. Srki
   9. juna 2019. 10:37

   Kod nas je jeftina tarifaod 24h, a masina ne proizvodi buku u susednom stanu, i nalazi se iznad komsijskig kupatila. Ako masina skace iznad spavaće sobe normalno je da mozes da tuzis komsiju.

 2. gost
  7. juna 2019. 22:32

  Sve sto je na stetu gradjana kod nas se oberucke prihvata sa zapada a oni ne moraju da koriste nizu tarifu da peru ves . Mi smo jadan siromasan narod osim onih koji imaju mnogo pa prihvataju ovako nesto jer peru odecu u praonicam i nije im problem u finansijama vec empatiji prema onima koji zive mnogo losije od njih a takvih je 90 posto gradjana!

 3. Mimi
  9. juna 2019. 00:46

  "klime"?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.