“Imao sam dug razgovor sa saborcem Vučićem”: Predstavnici vlasti odustali od štrajka glađu, za sada…

1
Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleskandar Vulin, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović odložili su za danas najavljeni štrajk glađu.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je odložio štrajk glađu posle dugog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Imao sam dug razgovor s vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem i odlučio sam da odložim svoj štrajk”, rekao je Vulin na konferenciji za novinare, a preneo N1.

“Ja sam spreman uvek za borbu, ovo je procena vrhovnog komandanta Vojske Srbije da treba da budem tu gde jesam i ja ću to poslušati, ne sa velikim entuzijazmom, ali poslušaću, jer je to čovek kome verujem i kome Srbija veruje”, rekao je Vulin.

On je rekao da je ideja o štrajku glađu bio odgovor na “iznude” koje traži opozicija.

“Da vide da i sa ove strane Srbije ima neko da im se suprotstavi, istim sredstvima, da ne dozvoli da oni ispadnu žrtve, da im ne dam da prave od bilo koga, pa i od Aleksandra Vučića, nekoga ko ne brine o tuđim životima”, rekao je ministar.

Zato je, kako dodaje, “ponudio i tražio štrajk glađu”, jer je smatrao da je to adekvatan odgovor.

“Jutros sam imao dug razgovor s predsednikom Vučićem, nas dvojica smo saborci, iz decenije uporne opozicione borbe protiv DOS-ovog režima. Kao saborci umemo da se ne slažemo. Ja mu verujem, verujem i u njegove procene, jer je čovek koji bez svake sumnje dobije sve izbore svojim imenom i prezimenom, zato sam jutros prihvatio sugestiju svog saborca, svog koalicionog partnera i prvog u lancu sistema komande, da odložim svoj štrajk”, rekao je Vulin.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije danas da je za sada odložio štrajk glađu, ali da je u svakom trenutku ukoliko, kako je rekao, opozicija nastavi da preti, spreman da stupi u štrajk.

“Spreman sam da onog časa ako nastave da prete, stupim u štrajk. Odbornici će ući u zgradu i ubuduće čuvati Skupštinu grada, kao što će odbornici gradskih opština isto tako, čuvati zgrade opština”, rekao je Vesić.

Aleskandar Martinović izjavio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da će poslanici vladajuće koalicije ostati u parlamentu i danima, ako treba, kako bi zaštitili parlament od upada.

“Odluka je da u štrajk glađu ne stupamo, dogovoreno je jutros sa predsednikom Aleksandrom Vučićem”, rekao je Martinović.

“Ako u štrajk glađu stupe opozicionari, i svi poslanici SNS će štrajkovati glađu. I naš štrajk glađu trajaće duže, garantujem vam”, rekao je Martinović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.