“Za sada nema razloga za zatvaranje vrtića u Beogradu, situacija sa koronom pod kontrolom…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je u beogradskim vrtićima situacija sa koronavirusom pod kontrolom i za sada nema razloga za zatvaranje.

“Zatvaranje trenutno nije tema. Sve mere su na snazi, nismo nijednu popuštali, pokazali smo da možemo da se nosimo sa virusom korona u predškolskim ustanovama i nadam se da će tako i ostati”, rekao je Gak za TV Prva.

On je istakao da je u ovom trenutku u Beogradu zaraženo 65 dece i oko 300 zaposlenih u vrtićima, preneo je Beoinfo.

Kako je istakao, do sada nijedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli, nijedan vrtić nije zatvoren, ali to ostaje kao opcija u slučaju da je neminovno.

“Ukoliko neki vrtić ne može da organizuje proces rada zbog broja zaraženih, taj objekat bismo zatvorili na 14 dana. Do sada nismo imali takve slučajeve, a o tome odlučuje Gradski zavod za javno zdravlje koji razmatra svaki slučaj pojedinačno. Saradnja sa njima je odlična, reakcije su brze”, istakao je Gak.

On je apelovao na sve zaposlene u predškolskim ustanovama da se vakcinišu, te istakao da za sada nije zadovoljan odzivom budući da se vakcinisalo oko 2.000 od ukupno 9.000 zaposlenih u tim ustanovama u Beogradu.