Za ravnopravan položaj osetljivih grupa – Mozzart podržao organizaciju “Radost deci”

Nova donacija ove društveno-odgovorne kompanije će nam mnogo značiti za narednu akciju podele paketa pomoći, ističu iz organizacije koja brine o osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama

0
Fotografije: Mozzart

Za poboljšanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju potrebno je mnogo ljubavi, entuzijazma i podrške cele zajednice, a upravo na tome radi organizacija “Radost deci”.

Kompanija Mozzart kroz niz akcija podržava zalaganja brojnih centara koji brinu o ravnopravnom položaju osetljivih grupa u društvu, a više puta je donirala pomoć i ovoj humanitarnoj organizaciji, kao vid podrške svim inkluzivnim i vaspitno-obrazovanim programima, kao i defektološkom radu sa individualnim pristupom.

Organizacija “Radost deci” osnovana je 2014. godine i od tada svojim aktivnostima učestvuje u procesu inkluzije, kao i u senzitizaciji društva ka osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Ujedno pomaže i najugroženijima porodicama iz ovih grupe, kroz pakete pomoći, školovanje dece u Beogradu…

– Od samog osnivanja sarađujemo sa kompanijom Mozzart, a ova donacija od 100.000 dinara će nam mnogo značiti za narednu akciju podele higijenskih paketa širom zemlje. Pravimo i 400 novogodišnjih paketića, a sledeće godine planiramo da organizujemo projekat “Predah roditeljstvu” u Valjevu, gde bi deca imala priliku da se druže i još više socijalizuju – ističe Jovana Kulić, direktorka ove organizacije.

“Radost deci” sarađuje sa ustanovom za decu i mlade “Sremčica”, Centrom za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, sa domom “Sveti Sava” Umka, MNRO “Zajedno” iz Beograda i MNRO “Naši snovi” iz Valjeva. Organizovali su i kulturno-umetničku manifestaciju, inkluzivnog karaktera pod nazivom “Pokaži šta znaš”.