“Za njih bi bila vakcinacija protiv besnila, jer su besni”

1
screenshot/tv nova

Trenutna situacija i napad na epidemiologe i članove Kriznog štaba dr Predraga Kona i Branislava Tiodorovića je posledica toga što se celo leto ništa nije radilo, tvrdi virusolog Milanko Šekler.

I, kako kaže, umesto da uđemo u jesen mirne glave mi smo ušli sa istim procentom vakcinisanih koliko smo imali krajem proleća, i zato sve ovo ovako izgleda.

“Ništa se nije promenilo u glavama tih ljudi. Oni koji su verovali budalaštinama a njih je mali procenat, na njih je moglo da se utiče da se razgovaralo”, rekao je Šekler gostujući na jednoj televiziji.

On, kako prenosi Blic, kaže i da se ne plaši za svoju bezbednost a pretnje koje dobija, osim ako nisu psovke, objavljuje javno.

“Ja to objavim na mom nalogu ali me Fejsbuk blokira. Zato što širim govor mržnje kažu”, objašnjava dr Šekler.

Savetnici američke FDA podržali su Fajzerovu vakcinu za decu od 5 do 11 godina, a dr Šekler kaže da je to “super”. Upitan o vakcinicije dece i da li to može da izazove bes kod antivakserskih grupa, on je istakao da je za te ljude “vakcinacija protiv besnila”.

“Za njih bi bila vakcinacija protiv besnila, jer su besni. Mogu da besne, ali ne napadaju fizički, jer niko njih ne napada fizički. Ove bombonice koji prete i kojima su puna usta krvi, nasilja, da vidite kakve su cica-mace kada se razbole. Oni se boje boce”, izjavio je Šekler i osvrnuo se na to kako su kineske vlasti zatvorile grad od nekoliko miliona ljudi zbog 39 zaraženih.

1 KOMENTAR

  1. Evo doktore objasnite ovima koji su po Vama za vakcinu protiv besnila,kako su krajem Decembra vakcinisani nasi vodeci doktori i mislim premijer,kada je vakcina odobrena oko polovineJanuara?Kome narod da veruje,njima ili vama?

Comments are closed.