Za Gavrilovu pobedu – Humanitarna licitacija za Ronaldovu traku svetska vest dana!

Mozzart kupio kapitensko obeležje Portugalca na aukciji i obezbedio 7,5 miliona dinara za lečenje bolesnog deteta. Priča o njegovoj borbi pročula se širom sveta, što daje nadu da će ceo iznos uskoro biti prikupljen

0

Priča o bebi iz Srbije kojoj je potrebno 2,5 miliona evra za borbu protiv teške bolesti odjeknula je celom planetom posle humanitarne licitacije na sajtu Limundo! Svi najpoznatiji svetski mediji preneli su vest o velikom humanom gestu Mozzarta, koji je na aukciji otkupio traku Kristijana Ronalda. Ova kompanija je obezbedila 7.500.000 dinara za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije! Zajedničkim snagama sa organizacijom “Zajedno za život” koja je pokrenula akciju sa mladim vatrogascem Đorđem Vukićevićem, vest o Gavrilovoj borbi pročula se širom sveta, što daje nadu da će novac uskoro biti prikupljen.

Ovaj dečak rođen je 7. septembra 2020. godine, a tri meseca kasnije konstatovano je da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinilalna mišićna atrofija tip 1). OVDE možete pročitati na koje načine i vi možete da pomognete.

Podsetimo, slavni Ronaldi je traku bacio na travu nezadovoljan nepriznatim golom na meču između Srbije I Portugala, a uzeo ju je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević, s humanom namerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu.

Kapitensku traku koju je Kristijano Ronaldo bacio na travu tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kupila je srpska kladionica Mozzart na dobrotvornoj aukciji, a sve u cilju kako bi se podigla svest o tome kako se mora biti jedinstven u preuzimanju ovakvih vrsta akcija“, piše Jurosport, pozivajući se na vest koju je objavila agencija Rojters.

Humani gest kompanije Mozzart izazvao je pozitivnu reakciju kompletne svetske javnosti, pa je vest osvanula na najuticajnijim svetskim medijima – BBC-ju, ESPN-u, Lekipu, Marki, Asu, Tutosportu, Globoešporte

Ugledni madridski sportski listovi Marka i AS prenose reči oduševljenja osnivača humanitarne organizacije „Zajedno za život“ Jovana Simića i napominju da su kompletnu organizaciju aukcije umalo pokvarile lažne ponude, ali je na kraju reagovala kompanija Mozzart i dala svoju pobedničku ponudu.

Veliku pažnju humanom Mozzartovom potezu dali su i regionalni mediji, pa su vest preneli brojni portali u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Večernji list u naslovnom bloku pod vinjetom “neverovatno” piše o tome kako je Ronaldo traku bacio na travu kao potpuno nepotrebnu stvar, a da je ona potom stavljena na dobrotvornu aukciju za lečenje Gavrila Đurđevića, koju je otkupila kladionica Mozzart za više od pola miliona kuna.

“Svakom uplaćenom licitacijom i porukom smo bliže cilju, a to je da naš sin primi što pre najskuplji lek na svetu! Posle ove humanitarne aukcije mislim da smo dopreli do skoro svakog čoveka u Srbiji, što nam značajno olakšava put. Zahvaljujemo se svima koji su sa nama u ovoj mukotrpnoj i neizvesnoj borbi, jer nam upravo oni daju snagu da idemo napred i verujemo u zajednički uspeh”, rekla je Gavrilova majka Nevena Đurđević.