“Za četri meseca 200.000 gradjana zatražilo da napusti Kosovo”

1
Foto: Printskrin/YouTube

(Beta) – Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri izjavio je da je broj građana koji danas traže “vize u stranim ambasadama u nameri da napuste Kosovo alarmantan i jasan pokazatelj velikog razočaranja i očaja zbog vlade Aljbina Kurtija”.

Tahiri je rekao da su samo u poslednja četiri meseca 199.783 građanina “zatražila da napuste Kosovo čekajući vize u stranim ambasadama, i da je to oko 11 odsto od ukupnog borja stanovnika”, prenose prištinski mediji.

“Ovi građani više ne vide nikakvu nadu na horizontu osim odlaska, jer im je nadu ukrala sila koja je davala obećanja, a koja nema sposobnost, ideje i plan, niti posvećenost razvoju Kosova”, rekao je Tahiri.

Prema rečima šefa poslanika DPK, “trend napuštanja Kosova koji se nastavlja s velikim brojem zahteva za vizu je katastrofa za Kosovo”.

“Tretman lekara, specijalista i medicinskih sestara, nastavnika, policajaca i državnih službenika tako što se prema njima postupa milostinjom, a ne stvaranjem najboljih uslova za rad i adekvatnom naknadom, dok, s druge strane, bez ikakvog socijalnog dijaloga, bez vizija ulaganja i nepostojanje plana za mlade ljude koji studiraju samo su neki od faktora koji doprinose ovoj katastrofi”, rekao je Tahiri.

1 KOMENTAR

  1. Више Срба верује у “државу” Косове, него косовских Албанаца.

Comments are closed.