“X Æ A-12? To ne može da se zavede kao ime”: Šta, u stvari, znači ime koje je Mask dao sinu

0
Foto: Profimedia

Nakon što su u ponedeljak dobili prvo dete, tehnološki mogul Ilon Mask i pevačica Grajms, čije je pravo ime Kler Buše, saopštili su da će sinu dati ime X Æ A-12.

Ipak, izgleda da ponosni roditelji ovo neobično ime ipak neće moći da upišu u matičnu knjigu rođenih, jer kako prenosi portal The Mirror, javnobeležnička služba iz Los Anđelesa je objasnila da je u saveznoj državi Kaliforniji nezakonito uključivanje simbola i brojeva u imena koja se unose u matičnu knjigu rođenih.

Zakon kaže da se u službenoj dokumentaciji mogu pojaviti samo slova abecede, što znači da X Æ A-12 – kratko i jasno – krši takva pravila.

Korisnici društvenih mreža već danima pokušavaju da utvrde šta dečakovo ime zapravo predstavlja, a njihove neduomice sad je na Tviteru razrešila “novopečena” majka:

“X je nepoznata promenljiva, a Æ je znak vilenjaka za Ai (ljubav i/ili veštačku inteligenciju). A-12 je prethodnik našeg omiljenog aviona SR-17, bez oružja, bez odbrane, samo brzina, sjajan u bici, ali nenasilan. I za kraj, A kao arhanđeo, moja omiljena pesma”, objasnila je Grajms.